ПЛ: Касно буђење Фулама, Свеци виде мирну луку!

Митровић асистент у победи Фулама, "петарда" Борнмута! Фудбалери Фулама савладали су Евертон на свом стадиону са 2:0 у 34. колу енглеске Премијер лиге, док је Борнмут са 5:0 победио Брајтон у гостима.  Дебакл Брајтона, Саутемптон и Барнли се "осигурали"! Суботње поподне у Енглеској без већих узбуђења, Саутемптон на корак од опстанка, Кардиф у великом проблему, Брајтон понижен. . .  Колибари славили после девет узастопних пораза.

Фудбал 14.04.2019 | 08:00
ПЛ: Касно буђење Фулама, Свеци виде мирну луку!
Суботње поподне донело нам је доста занимљивости из елитног енглеског фудбала, поготово када говоримо о екипи Саутемптона која је убедљиво славила над Вулверхемптоном, резултатом 3:1.

Већ после два минута фудбала, Нејтан Редмонд доноси предност Саутемптону на асистенцију Џоша Симса. Вили Боли је успео да постигне погодак у 28. минуту и тако донесе изједначење Вулвсима.

Редмонд није био стрелац само првог, већ и другог гола за Саутемптон, а у другом полувремену је искусни Шејн Лонг постигао и трећи погодак и тако поставио коначан резултат од 3:1 у корист "Светаца".

Фулам је већ испао из лиге, а у утакмици на "Крејвен Котиџу" коју су играли за част, успели су да савладају фаворизовани Евертон са 2:0, а голове су постизали Том Керни и Рајан Бабел, за који је имао "помоћ" српског нападача, Александра Митровића.

Фудбалери Барнлија су резултатом 2:0 победили "фењераша" Кардиф, а оба гола на сусрету постигао је Крис Вуд на асистенцију Двајта Мекнила у 31. минуту утакмице, односно у трећем минуту судијске надокнаде.

Убедљиву победу је Борнмут однео на гостовању Брајтону и тако им унео мало нервозе у наставку борбе за опстанак у Премијер лиги. Десни бек, Ден Гослинг после 33 минута утакмице доноси предност гостима и са тим резултатом отишло се на полувреме.

Рајан Фрејзер је у 55. минуту повисио на 2:0, а када је у 69. Нокарт зарадио директан црвени картон, ствари су постале много лакше по гостујућ састав. Преко Брукса, Вилсона и Станисласа, Борнмут постиже још три поготка, па су успели да убедјливо победе Брајтон, са чак 5:0.

Касно је упалио Фулам. После девет узастопних пораза, када су већ изгубили све шансе за опстанак, Колибари су се пробудили. На Крејвен Котиџу у мечу 34. кола оборен је Евертон – 2:0.

Са три узастопне победе за собом дошле су Карамеле на ноге Фуламу, али нису биле нешто претерано расположене за надигравање. Имао је Евертон већи посед лопте, док је домаћин више шута шутирао на гол и створио боље шансе.

Једну такву креирао је Рајан Бабел само што је кренуло друго полувреме, а Томас Керни је лепо погодио за вођство Фулама. Холанђанин је средином другог дела додао на свој конто и погодак, којим је оверио победу Колибара.

Српски голгетер Александар Митровић је био у стартној постави црно-белих.

Бодове вредне спаса нашао је Саутемптон. Победом над Вулверхемптоном (3:1), Свеци су сада на осам бодова више од Кардифа, који је први испод црте.

Славиће навијачи црвено-белих Нејтана Редмонда, који је постигао прва два гола за Саутемптон и вероватно им оверио карту за опстанак у лиги.

Могао је и Брајтон да направи огроман корак ка опстанку, али је код куће доживео катастрофу од Борнмута (5:0) и тиме није искористио пораз Кардифа од Барнлија (2:0), па је остала разлика од пет бодова између две екипе.

Од 16 часова у 34. колу Премијер лиге одиграна су четири меча која су довела до почетка расплета ситуације у "доњем дому" најјачег енглеског шампионата. У поподневним терминима махом су се сусреле екипе које припадају другој половини табеле, па су њихови међусобни окршаји директно искројили слику о борби за опстанак.

На данашњим утакмицама боље су се провели домаћи сачувавши све бодове у чак три утакмице, док је само у једној гост успео да упише тријумф.

Саутемптон победио Вулверхемптон 3:1, Барнли је код куће славио против Кардифа резултатом 2:0, а Фулам је изненадио Евертон и савладао их 2:0. Брајтон је једини тим који није победио на свом терену будући да је Борнмут успео да однесе бодове и победи убедљиво резултатом 5:0.

Најзанимљивије је на "Сент Мерису" где је екипа Ралфа Хасенхитла тражила победу против "вукова" како би побегла што даље од опасне зоне.

Већ на самом почетку меча, Саутемптон је показао да је екипа која заслужује да остане у најјачем друштву и постигао погодак после свега 94 секунде игре. Симс је добро прошао по десној страни, вратио повратну ка Редмонду, а овај је са пет метара удаљености лако послао у гол.

Вулверхемптон је покушао да изједначи у наредним минутима и двадесет пет минута после гола домаћих успео да дође до изједначења. Мутињо је добро извео корнер, Боли је био највиши у скоку и ефектним ударцем главом постигао погодак за своју екипу.

Резултатски егал је трајао свега два минута, Хасенхитлова екипа је одмах кренула офанзивније и вратила се у предност. Поново је стрелац гола за домаће био Нејтан Редмонд који је добро утрчао из другог плана, искористио одличан пас Денија Ингса и "боцнуо" лопту преко Руија Патрисија за 2:1.

Саутемптон је после гола наставио са нападима, пропустили су неколико добрих шанси да повисе своју предност па се на одмор отишло са резултатом из 30. минута.

У другом полувреме Вулверхемптон је ушао одлучније са намером да што пре дође до поготка који би могао да их приближи потпуном резултатском преокрету. Контролисали су лопту и диктирали темпо утакмице, али је организована одбрана домаћих успела да неутралише све њихове покушаје.

Тренер "светаца" је извршио неколико промена како би променио ритам меча, увео Шејна Лонга и Ромеуа који су окренули ситуацију на терену.

У 71. минуту домаћи су успели да отклоне резултатску напетост и постигну трећи погодак који ће им донети важна три бода у борби за опстанак. После корнера и карамбола у шеснаестерцу Вулверхемптона, најбоље се снашао резервиста Лонг и гурнуо лопту иза леђа голмана Гана и довео своју екипу у бољу позицију пред крај првенства.

Фулам је успео да изненади Евертон и забележи победу која им у математичком смислу ништа не значи будући да су сигурни повратници у Чемпионшип након само једне године у најјачем шампионату Енглеске.

Митровићева екипа је успела да сломи своје противнике у другом полувремену када су на самом почетку другог дела дошли у предност преко капитена Тома Кернија у 46. минуту. Рајан Бабел је искористио асистенцију Србина и поставио коначан резултат у 69. минуту и одузео бодове Евертону и на тај начин им отежао борбу за Европу.

Крис Вуд и Барнли су гурнули Кардиф у тешку ситуацију до краја шампионата славивши 2:0 у утакмици конкурената за испадање.

Изабраници Шона Дајша лако су савладали Велшане и удаљили се од "опасне зоне" практично осигуравши себи премијерлигашки фудбал и у наредној сезони.

Њихово славље омогућио је двоструки стрелац Крис Вуд који је успео да постигне голове у 31. и 92. минуту и на тај начин донесе велику победу својој екипи, а нове главобоље Кардифу који је у све лошијој позицији.

Борнмут је једина гостујућа екипа која је победила у поподневном термину, постигли су пет погодака у Брајтону и тријумфом прешли магичну границу од 40 бодова.

Дебакл Брајтона пропраћен је и црвеним картоном за једног од њихових најважнијих играча Ентонија Нокера, па су тако домаћи остали без његове помоћи и у уторак увече у заосталој утакмици 31. кола у којој ће се сусрести са директним ривалом за испадање екипом Кардифа.

Распуцани гости су у 33. минуту повели преко Гослинга, а канонада је уследила у другом делу игре.

Прво је Фрејзер дуплирао предност свог тима у 55. минуту, да би након искључења Нокера у 68. гости лако дошли до још три гола. Брукс у 71, Вилсон у 82. и Станислас у 92. потпопили су Брајтон и оставили их да чекају "дерби зачеља" на 17. позицији.

Последња четири кола у Енглеској Барнли, Борнмут и Саутемптон ће дочекати мирније након данашњих утакмица, практично осигуравши себи опстанак данашњим победама.

Брајтон је сада у тежој ситуацији него што се надао након ужасне партије на домаћем терену и иако сам брине за своју судбину, не може миран да чека наредне мечеве.

Резултати 34. кола:

Тотенхем – Хадерсфилд 4:0 (2:0)
/Вањама 24, Лукас 27, 87, 90+3/

Брајтон – Борнмут 0:5
/Гослинг 33', Фрејзер 55', Брукс 71', Вилсон 82', Станислас 92'/

Барнли – Кардиф 2:0
/Вуд 31',92'/

Фулам – Евертон 2:0
/Керни 46', Бабел 69'/

Саутемптон – Вулверхемптон 3:1
/Редмонд 2', 30', Лонг 71' - Боли 28'/

Манчестер јунајтед – Вест Хем 2:1
/Погба п. 19', п. 80' - Андерсон 49'/

недеља:

Кристал Палас – Манчестер сити 15.05

Ливерпул – Челси 17.30

понедељак:

Вотфорд – Арсенал 21.00

у петак:

Лестер - Њукасл 0:1 (0:1)
/Перез 32'/

ТАБЕЛА: Ливерпул (-1) 82, Манчестер сити (-2) 80, Тотенхем (-1) 67, Челси (-1) 66, Манчестер јунајтед (-1) 64, Арсенал (-2) 63, Лестер 47, Вулверхемптон (-1) 47, Евертон 46, Вотфорд (-2) 46, Вест Хем 42, Борнмут 41, Кристал Палас (-1) 39, Барнли 39, Њукасл 38, Саутемптон (-1) 36, Брајтон (-2) 33, Кардиф (-2) 28, Фулам 20, Хадерсфилд 14.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар