PL: Kasno buđenje Fulama, Sveci vide mirnu luku!

Mitrović asistent u pobedi Fulama, "petarda" Bornmuta! Fudbaleri Fulama savladali su Everton na svom stadionu sa 2:0 u 34. kolu engleske Premijer lige, dok je Bornmut sa 5:0 pobedio Brajton u gostima.  Debakl Brajtona, Sautempton i Barnli se "osigurali"! Subotnje popodne u Engleskoj bez većih uzbuđenja, Sautempton na korak od opstanka, Kardif u velikom problemu, Brajton ponižen. . .  Kolibari slavili posle devet uzastopnih poraza.

Fudbal 14.04.2019 | 08:00
PL: Kasno buđenje Fulama, Sveci vide mirnu luku!
Subotnje popodne donelo nam je dosta zanimljivosti iz elitnog engleskog fudbala, pogotovo kada govorimo o ekipi Sautemptona koja je ubedljivo slavila nad Vulverhemptonom, rezultatom 3:1.

Već posle dva minuta fudbala, Nejtan Redmond donosi prednost Sautemptonu na asistenciju Džoša Simsa. Vili Boli je uspeo da postigne pogodak u 28. minutu i tako donese izjednačenje Vulvsima.

Redmond nije bio strelac samo prvog, već i drugog gola za Sautempton, a u drugom poluvremenu je iskusni Šejn Long postigao i treći pogodak i tako postavio konačan rezultat od 3:1 u korist "Svetaca".

Fulam je već ispao iz lige, a u utakmici na "Krejven Kotidžu" koju su igrali za čast, uspeli su da savladaju favorizovani Everton sa 2:0, a golove su postizali Tom Kerni i Rajan Babel, za koji je imao "pomoć" srpskog napadača, Aleksandra Mitrovića.

Fudbaleri Barnlija su rezultatom 2:0 pobedili "fenjeraša" Kardif, a oba gola na susretu postigao je Kris Vud na asistenciju Dvajta Meknila u 31. minutu utakmice, odnosno u trećem minutu sudijske nadoknade.

Ubedljivu pobedu je Bornmut odneo na gostovanju Brajtonu i tako im uneo malo nervoze u nastavku borbe za opstanak u Premijer ligi. Desni bek, Den Gosling posle 33 minuta utakmice donosi prednost gostima i sa tim rezultatom otišlo se na poluvreme.

Rajan Frejzer je u 55. minutu povisio na 2:0, a kada je u 69. Nokart zaradio direktan crveni karton, stvari su postale mnogo lakše po gostujuć sastav. Preko Bruksa, Vilsona i Stanislasa, Bornmut postiže još tri pogotka, pa su uspeli da ubedjlivo pobede Brajton, sa čak 5:0.

Kasno je upalio Fulam. Posle devet uzastopnih poraza, kada su već izgubili sve šanse za opstanak, Kolibari su se probudili. Na Krejven Kotidžu u meču 34. kola oboren je Everton – 2:0.

Sa tri uzastopne pobede za sobom došle su Karamele na noge Fulamu, ali nisu bile nešto preterano raspoložene za nadigravanje. Imao je Everton veći posed lopte, dok je domaćin više šuta šutirao na gol i stvorio bolje šanse.

Jednu takvu kreirao je Rajan Babel samo što je krenulo drugo poluvreme, a Tomas Kerni je lepo pogodio za vođstvo Fulama. Holanđanin je sredinom drugog dela dodao na svoj konto i pogodak, kojim je overio pobedu Kolibara.

Srpski golgeter Aleksandar Mitrović je bio u startnoj postavi crno-belih.

Bodove vredne spasa našao je Sautempton. Pobedom nad Vulverhemptonom (3:1), Sveci su sada na osam bodova više od Kardifa, koji je prvi ispod crte.

Slaviće navijači crveno-belih Nejtana Redmonda, koji je postigao prva dva gola za Sautempton i verovatno im overio kartu za opstanak u ligi.

Mogao je i Brajton da napravi ogroman korak ka opstanku, ali je kod kuće doživeo katastrofu od Bornmuta (5:0) i time nije iskoristio poraz Kardifa od Barnlija (2:0), pa je ostala razlika od pet bodova između dve ekipe.

Od 16 časova u 34. kolu Premijer lige odigrana su četiri meča koja su dovela do početka raspleta situacije u "donjem domu" najjačeg engleskog šampionata. U popodnevnim terminima mahom su se susrele ekipe koje pripadaju drugoj polovini tabele, pa su njihovi međusobni okršaji direktno iskrojili sliku o borbi za opstanak.

Na današnjim utakmicama bolje su se proveli domaći sačuvavši sve bodove u čak tri utakmice, dok je samo u jednoj gost uspeo da upiše trijumf.

Sautempton pobedio Vulverhempton 3:1, Barnli je kod kuće slavio protiv Kardifa rezultatom 2:0, a Fulam je iznenadio Everton i savladao ih 2:0. Brajton je jedini tim koji nije pobedio na svom terenu budući da je Bornmut uspeo da odnese bodove i pobedi ubedljivo rezultatom 5:0.

Najzanimljivije je na "Sent Merisu" gde je ekipa Ralfa Hasenhitla tražila pobedu protiv "vukova" kako bi pobegla što dalje od opasne zone.

Već na samom početku meča, Sautempton je pokazao da je ekipa koja zaslužuje da ostane u najjačem društvu i postigao pogodak posle svega 94 sekunde igre. Sims je dobro prošao po desnoj strani, vratio povratnu ka Redmondu, a ovaj je sa pet metara udaljenosti lako poslao u gol.

Vulverhempton je pokušao da izjednači u narednim minutima i dvadeset pet minuta posle gola domaćih uspeo da dođe do izjednačenja. Mutinjo je dobro izveo korner, Boli je bio najviši u skoku i efektnim udarcem glavom postigao pogodak za svoju ekipu.

Rezultatski egal je trajao svega dva minuta, Hasenhitlova ekipa je odmah krenula ofanzivnije i vratila se u prednost. Ponovo je strelac gola za domaće bio Nejtan Redmond koji je dobro utrčao iz drugog plana, iskoristio odličan pas Denija Ingsa i "bocnuo" loptu preko Ruija Patrisija za 2:1.

Sautempton je posle gola nastavio sa napadima, propustili su nekoliko dobrih šansi da povise svoju prednost pa se na odmor otišlo sa rezultatom iz 30. minuta.

U drugom poluvreme Vulverhempton je ušao odlučnije sa namerom da što pre dođe do pogotka koji bi mogao da ih približi potpunom rezultatskom preokretu. Kontrolisali su loptu i diktirali tempo utakmice, ali je organizovana odbrana domaćih uspela da neutrališe sve njihove pokušaje.

Trener "svetaca" je izvršio nekoliko promena kako bi promenio ritam meča, uveo Šejna Longa i Romeua koji su okrenuli situaciju na terenu.

U 71. minutu domaći su uspeli da otklone rezultatsku napetost i postignu treći pogodak koji će im doneti važna tri boda u borbi za opstanak. Posle kornera i karambola u šesnaestercu Vulverhemptona, najbolje se snašao rezervista Long i gurnuo loptu iza leđa golmana Gana i doveo svoju ekipu u bolju poziciju pred kraj prvenstva.

Fulam je uspeo da iznenadi Everton i zabeleži pobedu koja im u matematičkom smislu ništa ne znači budući da su sigurni povratnici u Čempionšip nakon samo jedne godine u najjačem šampionatu Engleske.

Mitrovićeva ekipa je uspela da slomi svoje protivnike u drugom poluvremenu kada su na samom početku drugog dela došli u prednost preko kapitena Toma Kernija u 46. minutu. Rajan Babel je iskoristio asistenciju Srbina i postavio konačan rezultat u 69. minutu i oduzeo bodove Evertonu i na taj način im otežao borbu za Evropu.

Kris Vud i Barnli su gurnuli Kardif u tešku situaciju do kraja šampionata slavivši 2:0 u utakmici konkurenata za ispadanje.

Izabranici Šona Dajša lako su savladali Velšane i udaljili se od "opasne zone" praktično osiguravši sebi premijerligaški fudbal i u narednoj sezoni.

Njihovo slavlje omogućio je dvostruki strelac Kris Vud koji je uspeo da postigne golove u 31. i 92. minutu i na taj način donese veliku pobedu svojoj ekipi, a nove glavobolje Kardifu koji je u sve lošijoj poziciji.

Bornmut je jedina gostujuća ekipa koja je pobedila u popodnevnom terminu, postigli su pet pogodaka u Brajtonu i trijumfom prešli magičnu granicu od 40 bodova.

Debakl Brajtona propraćen je i crvenim kartonom za jednog od njihovih najvažnijih igrača Entonija Nokera, pa su tako domaći ostali bez njegove pomoći i u utorak uveče u zaostaloj utakmici 31. kola u kojoj će se susresti sa direktnim rivalom za ispadanje ekipom Kardifa.

Raspucani gosti su u 33. minutu poveli preko Goslinga, a kanonada je usledila u drugom delu igre.

Prvo je Frejzer duplirao prednost svog tima u 55. minutu, da bi nakon isključenja Nokera u 68. gosti lako došli do još tri gola. Bruks u 71, Vilson u 82. i Stanislas u 92. potpopili su Brajton i ostavili ih da čekaju "derbi začelja" na 17. poziciji.

Poslednja četiri kola u Engleskoj Barnli, Bornmut i Sautempton će dočekati mirnije nakon današnjih utakmica, praktično osiguravši sebi opstanak današnjim pobedama.

Brajton je sada u težoj situaciji nego što se nadao nakon užasne partije na domaćem terenu i iako sam brine za svoju sudbinu, ne može miran da čeka naredne mečeve.

Rezultati 34. kola:

Totenhem – Hadersfild 4:0 (2:0)
/Vanjama 24, Lukas 27, 87, 90+3/

Brajton – Bornmut 0:5
/Gosling 33', Frejzer 55', Bruks 71', Vilson 82', Stanislas 92'/

Barnli – Kardif 2:0
/Vud 31',92'/

Fulam – Everton 2:0
/Kerni 46', Babel 69'/

Sautempton – Vulverhempton 3:1
/Redmond 2', 30', Long 71' - Boli 28'/

Mančester junajted – Vest Hem 2:1
/Pogba p. 19', p. 80' - Anderson 49'/

nedelja:

Kristal Palas – Mančester siti 15.05

Liverpul – Čelsi 17.30

ponedeljak:

Votford – Arsenal 21.00

u petak:

Lester - Njukasl 0:1 (0:1)
/Perez 32'/

TABELA: Liverpul (-1) 82, Mančester siti (-2) 80, Totenhem (-1) 67, Čelsi (-1) 66, Mančester junajted (-1) 64, Arsenal (-2) 63, Lester 47, Vulverhempton (-1) 47, Everton 46, Votford (-2) 46, Vest Hem 42, Bornmut 41, Kristal Palas (-1) 39, Barnli 39, Njukasl 38, Sautempton (-1) 36, Brajton (-2) 33, Kardif (-2) 28, Fulam 20, Hadersfild 14.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar