МУП не одустаје од измјене закона

Најављене измјене Закона о јавном реду и миру Републике Српске које уводе казне за фотографисање јавних службеника наишле су на оштре критике институција међународне заједнице, стручне јавности и новинарских удружења. Међутим и поред упозорења да измјене Закона гуше слободе у Републици Спрској Министарство унутрашњих послова спорни закон није повукло и он ће се наћи пред народним посланицима.

Република Српска 13.04.2019 | 20:11
МУП не одустаје од измјене закона
Без обзира на критике, измјене Закона о јавном реду и миру нису повучене и наћи ће се пред народним посланицима. Министар унутрашњих послова Републике Српске остаје при ставу да закон никога не угрожава него да је његов циљ већа безбједност.

Из опозиције одговарају да одредба да ће свако ко неовлашћено фотографише или снима службенике у вршењу својих дужности бити кажњен новчано са 500 до хиљаду и по марака или казном затвора од 60 дана, јесте неприхватљива и неће добити њихову подршку у парламенту.

Станивуковић каже да ће тражити да се овај закон скине са дневног реда, а без обзира на исход тврди да ће наставити да снима и упозорава све незаконите радње представника јавних институција.

Новинари су више пута затражили да се овај нацрт закона повуче јер је став који се односи на забрану фотографисања прешироко и неодређено дефинисан и препушта се личној процјени припадника МУП-а да одређује је ли нешто ометање или није. Такође нигдје се у закону не наводи да су новинари изузети од те одредбе.

На захтјеве новинара и институција међународне заједнице да се закон повуче из Министарства унутрашњих послова нису позитивно одговорили па ће   Измјене Закона о јавном реду и миру пред посланицима ће бити 16. априла, на наредној сједници парламента Републике Српске. 



БН ТВ 

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Лаза и паралаза

13.04.2019 18:17

Ја колико лазу у стању су да опозицији подметну и разлицит текст закона од оних које послије објаве у слузбеном гласнику. То су криминалци и преваранти. Лукац казе једно, Висковиц друго супротно. Картају се са народом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кмкок

13.04.2019 18:35

Снимите полицајца на дузности који узима мито и одете ви у затвор а не он... то нема нигдје у свијету...

Name

Позицијина опозиција

13.04.2019 18:38

Све ми се цини да опозиција глуми опозицију све док сједи у скупстинским клупама са овим климоглавима и рукодизима сто не смију мислити својом главом и расправља о нецему сто је битно само за јос вецу репресију и конацно бесповратно устолицење зла. Ту скупстину напустити до даљњег је је противнародна.

Name

Муп

13.04.2019 18:49

Некада је покојни Минимаx имао радио емисију ТУП ТУП

Name

Ре

13.04.2019 18:17

Западна Кореја

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

13.04.2019 18:52

Све уз подршку ЕУ дипломата!

Name

Скрба

13.04.2019 19:25

Све ово сто нам се десава,осликава се у лику и дјелу једног цовјека.

Name

Ре: Јаффа

13.04.2019 19:43

Тацно. Све сто су казали амбасадори ЕУ, сматрајте као да то нисте цули. Прице амбасадора ЕУ су једна прица за народ, а друго се говори Додику. Неби они смјели ниста усвојити да за то нема подрске ЕУ и Запада.

Name

Хм

13.04.2019 21:06

Гестапо.

Name

ВИЦ

13.04.2019 19:21

Питали Милцонера: која је разлика измедју Полицајца и Комуналног Полицајца, а он као из топа: Полицајци носе пендреке а комунални метле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрац

13.04.2019 19:37

Хиљаду пута вам је боље да ове дилере и наркомане по Добоју цим прије средите. Јавна тајна је ста се све налази у Добоју, од квази политицара ратних профитера, белих прелетацевица и тако даље, до санера дилера и испијених и испраних мозгова које је ова неимастина направила. Али је фора у томе сто полиција све зиво продаје. Сваки градјанин добоја зна и ста. Мало труда и ријесицете све,стоко сељацка (цаст младјим полицајцима они су сколовани).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Посмстрац

14.04.2019 06:48

Да теби чико да бону! Прво ови младји школовани су покуповали дипломе јер код ових старијих се то није могло. Толико о образованијим итд. Друго сада ће вам Обрен све средити када преузме добојски снсд. И треће, покушај да даш допринос рјешавању на начин што ћеш узети папир и оловку па фино кренеш,Марко Марковић продаје дрогу, снабдијева га Јанко у полицији га покрива Перо итф. итд. у потпису Нико. Пошаљеш такву пријаву у тужилаштво, неком судији коме вјерујеш, МУП-у, начелник ПУ, командир ПС, СИПА. И тек онда коментаришеш како нико неће ништа. Покушај.

Name

рациц

13.04.2019 19:46

ПАРАНОЈА похлепних неморалних властољубаца је вец видјена ствар. Примјера покусаја контролисања мисљења народа силом у историји има на претек. Никада ни један такав покусај дугороцно није успио, само је због тога народ страдао. Највеци проблем Републике Српске су похлепни неморални политицари повезани са похлепним бизнисменима којима дрзавне функције слузе искљуциво као ресурс за приватни бизнис а народ који пропада због таквог њиховог односа према Отаџбини посматрају само као колатералну стету. Отаџбина вапи за Истином, Слободом, Правдом, Отажбина презире похлепу, неморал, презире људе који је искориставају. Помозимо Отаџбини. Ко це ако нецемо ми ? Када ако не сада ? Не треба нас бити страх да будемо храбри.

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

13.04.2019 19:47

Добро тај закон ал мене занима кад нас наоружавају и кад ће више тај рат што планирају да нам направе... још им је та опција остала у оваквој ситуацији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Преваранти

13.04.2019 21:40

Цуј Лукаца,закон не угрозава никог само вецу безбједност! За кога вецу безбједност! За вас јер се бојите народа,пеце вас савјест! Али савјест је много јаца од васег поквареног мозга,не само вас него мислим на све који раде против свог народа и дрзаве.а посланици нека добро размисле за ста гласају,јер народ је бројнији од оних који га сервирају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

14.04.2019 08:41

Они це сигурно изгласати овај закон, питам се да ли се они питају ста це бити за пар година? У то време це лукац, пуциста бити на туњицама, бурле исто тако, а наси посланици це морати да брису њихове законе. Једну ствар не треба заборавити, цим додје до смене власти, све пасосе политицара треба депоновати како банда не би успела да побегне од правде.

Name

синиса

14.04.2019 00:11

Најбоље да нас туку и да нико не смије да их сними за то

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поклисар

14.04.2019 06:23

А шта вели Руско пасољство у СА..??!! Не оглашава се још..!! Ваљда други секретар у пасољству још није формулисао став.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

14.04.2019 13:11

Стоп резимској диктатури и институционалном тероризму!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Божо

15.04.2019 13:09

Оћу ја у ресервни састав.. да комишилуку заврћем руке.. пишем пријаве за ометање у службеној дужности.. па да видимо ко ће смјети да ме снима. Плата није ни потребна.

ОДГОВОРИТЕ