Полиција мора да штити парламент

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић рекао је да је председник Србије Александар Вучић имао намеру да се, поводом захтева опозиције, обрати грађанима, али је од тога одустао када је чуо поруке са скупа.

Србија 13.04.2019 | 19:11
Полиција мора да штити парламент
- Одустао је да се обрати, јер на те поруке и говоре можете само да се насмејете - казао је Стефановић.

Он је додао да је полиција била у Скупштини Србије како би штитили парламент.
 
- Имали смо прилике да видимо упаде у институције, уношење тестера, ломљење државне имовине. Новинари су питали где је полиција. А, када имате такву врсту понашања као у Старом Граду, Параћину, и неразумљиве сцене, постоји опасност да поново не упадну у скупштину, пале и краду слике - објаснио је он у изјави за Прву.

Стефановић је подвукао да је полиција била тамо у довољном броју да одбрани Скупштину од покушаја да се заузме и да је била уз сагласност надлежних скупштинских органа.

Казао је да се нико није надао ни да ће демонстранти упасти у РТС, па се сада мора рачунати са свим, али је додао да је захвалан што није било упада.

Полиција је, како је нагласио, била спремна да брани животе запослених, али и углед Србије, да помогне да не дође до инцидената.

Негирао је тврдње опозиције да су спречавани аутобуси да дођу у Београд.

- Данас стицајем околности ниједан аутобус који је путовао у Београд није заустављен. Сви који су кренули по реду вожње, а тако и возови су стигли у Београд. Ниједан проблем нисмо имали - рекао је он.

Стефановић каже да је очигледно проблем био у одзиву, то јест да се одазвао мањи број људи него што су организатори желели, па су им сада криви други, а тако и превозници, а и Београђани, зато што нису изашли на улице.

- Не могу да доведу импресиван број. Због тога се сада поставља питање што су нас лагали у претходном периоду, како је на њиховим скуповима било 50.000 људи, а на данашњем скупу било је 7.500. То показује да нису говорили истину - рекао је он.

Истакао је да се на данашњем протесту, који се за сада одвија без инцидената, опада број учесника, као и да се тренутно у шетњи налази између 4.000 и 5.000 људи.

Стефановић је, у изјави телевизији Прва, рекао да је током читавог скупа, који је до сада протекао без инцидената, било 7.300 и 7.500.

-Током говора одређених људи број учесника се смањивао. Одлазило је неколико десетина, а после Сергеја Трифуновића и више стотина људи - рекао је он.

(Блиц)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

АР

13.04.2019 17:36

Готови су са бозијом помоци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страшно!

13.04.2019 17:44

Какав олош нас води. Шта сте Срби дочелали. Никада нисте били јаднији и биједнији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјунта бл

13.04.2019 17:46

А, ево доктора да повеже нека лица са неким другим лицима и нека друга лица са неким другим просторима...

ОДГОВОРИТЕ