Повучен из употребе број 69!

Бившег Мото ГП првака Никија Хејдена! Управа Мото ГП шампионата је повукла из употребе број 69, бившег светског шампиона Никија Хејдена, који је погинуо 2017. у саобраћајној несрећи у Италији.

Остали спортови 20.04.2019 | 08:30
Повучен из употребе број 69!
Хејден је погинуо када га је ударио аутомобил док је возио бицикл током тренинга. Титулу светског шампиона освојио је 2006.

Он је број 69 имао на мотоциклу током каријере, од 2003. до 2016. године. Тај број повучен је данас из употребе на стази у Остину у Тексасу, где ће се у недељу возити трка за Велику награду Америка.

Познат као "Кентаки кид", Хејден је последњи Американац који је освојио титулу у Мото ГП.

"Ники је с разлогом волео Мото ГП. Тамо је одувек било много добрих људи. Имао је много успеха на стази, али мислим да ћемо се сви сложити да је он једноставно имао једнако велики утицај на свачији живот. То је нешто на шта смо ми, као чланови његове породице, јако поносни. Број 69 је посебан број у нашој породици. Увек смо се тркали под тим бројем, мој отац, Ники и ја. Ники га је носио током целе каријере, тако да има посебан значај за нас. То што је повучен је велика почаст. Чува сећање на Никија на најбољи начин", рекао је Никијев старији брат, Томи Хејден.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар