Povučen iz upotrebe broj 69!

Bivšeg Moto GP prvaka Nikija Hejdena! Uprava Moto GP šampionata je povukla iz upotrebe broj 69, bivšeg svetskog šampiona Nikija Hejdena, koji je poginuo 2017. u saobraćajnoj nesreći u Italiji.

Ostali sportovi 20.04.2019 | 08:30
Povučen iz upotrebe broj 69!
Hejden je poginuo kada ga je udario automobil dok je vozio bicikl tokom treninga. Titulu svetskog šampiona osvojio je 2006.

On je broj 69 imao na motociklu tokom karijere, od 2003. do 2016. godine. Taj broj povučen je danas iz upotrebe na stazi u Ostinu u Teksasu, gde će se u nedelju voziti trka za Veliku nagradu Amerika.

Poznat kao "Kentaki kid", Hejden je poslednji Amerikanac koji je osvojio titulu u Moto GP.

"Niki je s razlogom voleo Moto GP. Tamo je oduvek bilo mnogo dobrih ljudi. Imao je mnogo uspeha na stazi, ali mislim da ćemo se svi složiti da je on jednostavno imao jednako veliki uticaj na svačiji život. To je nešto na šta smo mi, kao članovi njegove porodice, jako ponosni. Broj 69 je poseban broj u našoj porodici. Uvek smo se trkali pod tim brojem, moj otac, Niki i ja. Niki ga je nosio tokom cele karijere, tako da ima poseban značaj za nas. To što je povučen je velika počast. Čuva sećanje na Nikija na najbolji način", rekao je Nikijev stariji brat, Tomi Hejden.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar