Трамп би јој препустио фотељу

Иванку Трамп би било тешко победити ако би се кандидовала за председника САД! Има нешто у генима!

Свијет 13.04.2019 | 16:30
Трамп би јој препустио фотељу
Амерички председник Доналд Трамп тврди да би његова најстарија ћерка Иванка потенцијално могла да крене његовим стопама и кандидује се за председника САД.
 
"Ако икада буде хтела да се кандидује за председника, мислим да би је било веома, веома тешко победити. Веома је смирена...Видео сам је под огромним стресом и притиском. Реагује врло добро - то је обично генетска ствар", рекао је Трамп у интервјуу за "Атлантик", који преноси политицо.еу.

Трамп је и овог пута поменуо да је размишљао да своју ћерку кандидујеје за председницу Светске банке Називајући је "природним дипломатом". Трамп је навео да би била сјајна и у Уједињеним нацијама, али је додао да је због јавности одустао од идеје да је предложи за Светску банку.

"Да сам то урадио, они би рекли непотизам, а то не би имало никакве везе са непотизмом. Она би била невероватна", рекао је Трамп.

Иначе, његова идеја да на упражњено место председника Светске банке именује ћерку изазвала је тада реакцију председникових противника.
 
Иванка Трамп, тренутно виши саветник у Трамповом кабинету, дуго је била предмет великог интересовања изван Беле куће. Када се први пут придружила Белој кући, неки су је видели као умеренију природу у поређењу са председниковом импулсивном и тврдокорном, сугеришући да би могла утицати на оца у питањима као што су климатске промене и ЛГБТ права.

 Председник је на крају именовао подсекретара трезора за међународне послове Дејвида Малпаса за председника Светске банке, а његова номинација је једногласно прихваћена прошле недеље.

Курир.рс / Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар