Tramp bi joj prepustio fotelju

Ivanku Tramp bi bilo teško pobediti ako bi se kandidovala za predsednika SAD! Ima nešto u genima!

Svijet 13.04.2019 | 16:30
Tramp bi joj prepustio fotelju
Američki predsednik Donald Tramp tvrdi da bi njegova najstarija ćerka Ivanka potencijalno mogla da krene njegovim stopama i kandiduje se za predsednika SAD.
 
"Ako ikada bude htela da se kandiduje za predsednika, mislim da bi je bilo veoma, veoma teško pobediti. Veoma je smirena...Video sam je pod ogromnim stresom i pritiskom. Reaguje vrlo dobro - to je obično genetska stvar", rekao je Tramp u intervjuu za "Atlantik", koji prenosi politico.eu.

Tramp je i ovog puta pomenuo da je razmišljao da svoju ćerku kandidujeje za predsednicu Svetske banke Nazivajući je "prirodnim diplomatom". Tramp je naveo da bi bila sjajna i u Ujedinjenim nacijama, ali je dodao da je zbog javnosti odustao od ideje da je predloži za Svetsku banku.

"Da sam to uradio, oni bi rekli nepotizam, a to ne bi imalo nikakve veze sa nepotizmom. Ona bi bila neverovatna", rekao je Tramp.

Inače, njegova ideja da na upražnjeno mesto predsednika Svetske banke imenuje ćerku izazvala je tada reakciju predsednikovih protivnika.
 
Ivanka Tramp, trenutno viši savetnik u Trampovom kabinetu, dugo je bila predmet velikog interesovanja izvan Bele kuće. Kada se prvi put pridružila Beloj kući, neki su je videli kao umereniju prirodu u poređenju sa predsednikovom impulsivnom i tvrdokornom, sugerišući da bi mogla uticati na oca u pitanjima kao što su klimatske promene i LGBT prava.

 Predsednik je na kraju imenovao podsekretara trezora za međunarodne poslove Dejvida Malpasa za predsednika Svetske banke, a njegova nominacija je jednoglasno prihvaćena prošle nedelje.

Kurir.rs / Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar