"Свеци" се сјетили Папета!

Легендарни бх. фудбалер, бивши репрезентативац Југославије и селектор репрезентације БиХ Сафет Сушић данас прославља 64. рођендан, а легендарном Папету честитка је стигла и из његовог бившег клуба ПСЖ-а.

Фудбал 13.04.2019 | 19:00
"Свеци" се сјетили Папета!
Легендарни босанскохерцеговачки фудбалер, бивши репрезентативац Југославије и селектор репрезентације Босне и Херцеговине Сафет Сушић данас прославља 64. рођендан, а легендарном Папету честитка је стигла и из његовог бившег клуба Пари Сен Жермена.

На званичном Тwиттер профилу ПСЖ-а најприје је објављена честитка поводом 61. рођендана бившег Папетовог саиграча Жан-Марка Пилоржеа, који је такође рођен 13. априла.

"Имамо и још један рођендан, наша легенда Сафет Сушић данас навршава 64 године", наведено је у посту "светаца".

ПСЖ је подијелио и видео са неким од најбољих голова Сафета Сушића које је постигао у дресу Парижана, а уз видео се могу видјети емотикон торте и хасхтаг "ПСГЛегенд".

Сафет Сушић Папе рођен је 13. априла 1955. године у Завидовићима. Многи ће се сложити да је један од најбољих фудбалера Европе и свијета у својој генерацији.

Каријеру је започео у Криваји из Завидовића, гдје је већ са 16 година почео играти у првом тиму. Сезону 1972/73. почео је као играч ФК Сарајева. У сљедећих десетак година, и 350 одиграних утакмица, Сафет је за тим са "Кошева" постигао око 250 голова.

Почетком осамдесетих, 1982. Сафет прелази у Пари Сен Жермен, гдје остаје девет година. И у тиму из главног града Француске, Сушић оставља велики траг. Један је од највећих фудбалера који су играли у клубу. Званично је проглашен за најбољег страног играча у Француској.

Каријеру је окончао у екипи париског Ред Стара.

Сушић је одиграо 51 утакмицу и постигао 21 погодак за репрезентацију бивше Југославије у периоду између 1977. и 1990. год.

Проглашен је најбољим спортистом Босне и Херцеговине и најбољим фудбалером Југославије 1979.

Папетов највећи успјех у тренерској каријери за сада је пласман репрезентације Босне и Херцеговине на Свјетско првенство у Бразилу 2014. године.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар