"Sveci" se sjetili Papeta!

Legendarni bh. fudbaler, bivši reprezentativac Jugoslavije i selektor reprezentacije BiH Safet Sušić danas proslavlja 64. rođendan, a legendarnom Papetu čestitka je stigla i iz njegovog bivšeg kluba PSŽ-a.

Fudbal 13.04.2019 | 19:00
"Sveci" se sjetili Papeta!
Legendarni bosanskohercegovački fudbaler, bivši reprezentativac Jugoslavije i selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić danas proslavlja 64. rođendan, a legendarnom Papetu čestitka je stigla i iz njegovog bivšeg kluba Pari Sen Žermena.

Na zvaničnom Twitter profilu PSŽ-a najprije je objavljena čestitka povodom 61. rođendana bivšeg Papetovog saigrača Žan-Marka Piloržea, koji je takođe rođen 13. aprila.

"Imamo i još jedan rođendan, naša legenda Safet Sušić danas navršava 64 godine", navedeno je u postu "svetaca".

PSŽ je podijelio i video sa nekim od najboljih golova Safeta Sušića koje je postigao u dresu Parižana, a uz video se mogu vidjeti emotikon torte i hashtag "PSGLegend".

Safet Sušić Pape rođen je 13. aprila 1955. godine u Zavidovićima. Mnogi će se složiti da je jedan od najboljih fudbalera Evrope i svijeta u svojoj generaciji.

Karijeru je započeo u Krivaji iz Zavidovića, gdje je već sa 16 godina počeo igrati u prvom timu. Sezonu 1972/73. počeo je kao igrač FK Sarajeva. U sljedećih desetak godina, i 350 odigranih utakmica, Safet je za tim sa "Koševa" postigao oko 250 golova.

Početkom osamdesetih, 1982. Safet prelazi u Pari Sen Žermen, gdje ostaje devet godina. I u timu iz glavnog grada Francuske, Sušić ostavlja veliki trag. Jedan je od najvećih fudbalera koji su igrali u klubu. Zvanično je proglašen za najboljeg stranog igrača u Francuskoj.

Karijeru je okončao u ekipi pariskog Red Stara.

Sušić je odigrao 51 utakmicu i postigao 21 pogodak za reprezentaciju bivše Jugoslavije u periodu između 1977. i 1990. god.

Proglašen je najboljim sportistom Bosne i Hercegovine i najboljim fudbalerom Jugoslavije 1979.

Papetov najveći uspjeh u trenerskoj karijeri za sada je plasman reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar