ШПА: Алавесовој бајци је крај, не може Каљери сам!

Алавесова серија траје, Европа све даље! Тим из Виторије одиграо и четврту узастопну утакмицу без победе у Примери, а поразом у Барселони довео је у питање место у квалификацијама за Лигу Европе.  Еспањол сања Европу.

Фудбал 13.04.2019 | 15:50
ШПА: Алавесовој бајци је крај, не може Каљери сам!
Алавес је дуго био једно од најпријатнијих изненађења Прмере, добро гурао три четвртине сезоне, био у игри за сензационалан пласман у Лигу шампиона... Али баскијској бајци је крај.

Алавес је данас доживео трећи пораз на последња четири меча у којима је узео само бод. Еспањол је на свом терену савладао госте из Виторије са 2:1 и опет сања о пласмана у Европу. Управо је Алавес сада на седмој позицији која води у квалификације за Лигу Ебвропе, а Еспањол касни четири бода. Ако настави са успоном фоме и уз киксеве неких ривала, мањи клуб из Барселоне би могапо до пласман у Европу.

Алевесу ни форма, ни традиција нису ишли на руку пред данашње гостовање у Каталонији. Само два пута су на 16 претходних гостовања победили Еспањола уз чак 11 пораза. Црна серија је настављена данас.

Отворио ју Еспањлов нови бисер Адрија Педроса. Момак који има само 20 година је у 19. минуту постигао првенац у Примери. После дуге акције домаћег тима, искористио је спорост Ћима Навара, побегао му и затресао мрежу.

Алавесу је било потребно 40. минута да створи шансу, али ра разлику од Еспањола, он своју није искористио. И било је то све у првом полувремену.

А друго је почело идеално за домаћи тим. Најбољи стрелац екипе Борха Иглесијас је избегао офсајд замку, протрчао и хтео да асистира на петерац, али је Лагуардија скренуо лопту у своју мрежу.

Успео је Алавес да се врати у игру после десетак минута игре у другом полувремену. Каљери се добро снашао на петерцу домаћих и из окрета преполовио предност Еспањола. Од последњих шест голова Алавеса, Аргентинац је дао чак пет.

Али, то је било све. Алавес је напасо у последњих десетак минута, имао неке полуприлике, имао је и Еспањол контру „4 на 1“ да све реши раније, али се мреже нису тресле до краја... Дарко Брашанац је играо до 79. минута за Алавес када га је тренер заменио офанзивнијим играчем. 

Четири утакмице у низу без победе, од чега три пораза, могле би да коштају фудбалере Алавеса места у квалификацијама за Лигу Европе. 

Клуб из Виторије на отварању 32. кола Примере изгубио је у Барселони од Еспањола 1:2, па Атлетик Билбао и Бетис имају прилику да га престигну, а Валенсија да одмакне.

Домаћин је погодио мету већ у 15. минуту, али је погодак Борхе Иглесијаса поништен због офсајда. Оправдано.

Дарко Брашанац је играо за Алавес до 79. минута, када га је заменио Мубарак Вакасо.

Само четири минута касније, међутим, мрежа гостију поново се затресла, а овај пут дилеме није било. Андриа Педроса лепо је пробио по левој страни и савладао Фернанда Пачеко Флореса. 

Само два минута по повратку са одмора, Виктор Лагвардија је неспретно реаговао пред својим голом и послао лопту иза леђа Флореса за 2:0 у корист Еспањола.

Гости су у 56. минуту успели да врате неизвесност, када је Џонатан Калери био најспретнији у казненом простору после центаршута са леве стране, али нису имали снаге за нешто више. 

Плаво-белима из Барселоне ова победа донела је десето место на табели и постоји теоретска могућност да се до краја сезоне изборе за место на међународној сцени, али шансе им нису велике...

ПРИМЕРА, 32. коло

Еспањол - Алавес 2:1 (1:0)
/Педроса 18, Лагвардија аг 47 - Калери 56/

Уеска - Барселона 16.15
Атлетико Мадрид - Селта 18.30
Севиља - Бетис 20.45

недеља

Ваљадолид - Хетафе 12.00
Атлетик Билбао - Рајо Ваљекано 14.00
Реал Сосиједад - Еибар 16.15
Ђирона - Виљареал 18.30
Валенсија - Леванте 20.45

понедељак

Леганес - Реал Мадрид 21.00

ТАБЕЛА: Барселона 73, Атлетико 62, Реал 60, Хетафе 50, Севиља 49, Валенсија 46, Алавес (+1) 45, Билбао 43, Бетис 43, Еспањол (+1) 41, Сосиједад 40, Леганес 40, Еибар 39, Ђирона 34, Леванте 33, Селта 32, Ваљадолид 30, Виљареал 30, Ваљекано 27, Уеска 24.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар