ŠPA: Alavesovoj bajci je kraj, ne može Kaljeri sam!

Alavesova serija traje, Evropa sve dalje! Tim iz Vitorije odigrao i četvrtu uzastopnu utakmicu bez pobede u Primeri, a porazom u Barseloni doveo je u pitanje mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope.  Espanjol sanja Evropu.

Fudbal 13.04.2019 | 15:50
ŠPA: Alavesovoj bajci je kraj, ne može Kaljeri sam!
Alaves je dugo bio jedno od najprijatnijih iznenađenja Prmere, dobro gurao tri četvrtine sezone, bio u igri za senzacionalan plasman u Ligu šampiona... Ali baskijskoj bajci je kraj.

Alaves je danas doživeo treći poraz na poslednja četiri meča u kojima je uzeo samo bod. Espanjol je na svom terenu savladao goste iz Vitorije sa 2:1 i opet sanja o plasmana u Evropu. Upravo je Alaves sada na sedmoj poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu Ebvrope, a Espanjol kasni četiri boda. Ako nastavi sa usponom fome i uz kikseve nekih rivala, manji klub iz Barselone bi mogapo do plasman u Evropu.

Alevesu ni forma, ni tradicija nisu išli na ruku pred današnje gostovanje u Kataloniji. Samo dva puta su na 16 prethodnih gostovanja pobedili Espanjola uz čak 11 poraza. Crna serija je nastavljena danas.

Otvorio ju Espanjlov novi biser Adrija Pedrosa. Momak koji ima samo 20 godina je u 19. minutu postigao prvenac u Primeri. Posle duge akcije domaćeg tima, iskoristio je sporost Ćima Navara, pobegao mu i zatresao mrežu.

Alavesu je bilo potrebno 40. minuta da stvori šansu, ali ra razliku od Espanjola, on svoju nije iskoristio. I bilo je to sve u prvom poluvremenu.

A drugo je počelo idealno za domaći tim. Najbolji strelac ekipe Borha Iglesijas je izbegao ofsajd zamku, protrčao i hteo da asistira na peterac, ali je Laguardija skrenuo loptu u svoju mrežu.

Uspeo je Alaves da se vrati u igru posle desetak minuta igre u drugom poluvremenu. Kaljeri se dobro snašao na petercu domaćih i iz okreta prepolovio prednost Espanjola. Od poslednjih šest golova Alavesa, Argentinac je dao čak pet.

Ali, to je bilo sve. Alaves je napaso u poslednjih desetak minuta, imao neke poluprilike, imao je i Espanjol kontru „4 na 1“ da sve reši ranije, ali se mreže nisu tresle do kraja... Darko Brašanac je igrao do 79. minuta za Alaves kada ga je trener zamenio ofanzivnijim igračem. 

Četiri utakmice u nizu bez pobede, od čega tri poraza, mogle bi da koštaju fudbalere Alavesa mesta u kvalifikacijama za Ligu Evrope. 

Klub iz Vitorije na otvaranju 32. kola Primere izgubio je u Barseloni od Espanjola 1:2, pa Atletik Bilbao i Betis imaju priliku da ga prestignu, a Valensija da odmakne.

Domaćin je pogodio metu već u 15. minutu, ali je pogodak Borhe Iglesijasa poništen zbog ofsajda. Opravdano.

Darko Brašanac je igrao za Alaves do 79. minuta, kada ga je zamenio Mubarak Vakaso.

Samo četiri minuta kasnije, međutim, mreža gostiju ponovo se zatresla, a ovaj put dileme nije bilo. Andria Pedrosa lepo je probio po levoj strani i savladao Fernanda Pačeko Floresa. 

Samo dva minuta po povratku sa odmora, Viktor Lagvardija je nespretno reagovao pred svojim golom i poslao loptu iza leđa Floresa za 2:0 u korist Espanjola.

Gosti su u 56. minutu uspeli da vrate neizvesnost, kada je Džonatan Kaleri bio najspretniji u kaznenom prostoru posle centaršuta sa leve strane, ali nisu imali snage za nešto više. 

Plavo-belima iz Barselone ova pobeda donela je deseto mesto na tabeli i postoji teoretska mogućnost da se do kraja sezone izbore za mesto na međunarodnoj sceni, ali šanse im nisu velike...

PRIMERA, 32. kolo

Espanjol - Alaves 2:1 (1:0)
/Pedrosa 18, Lagvardija ag 47 - Kaleri 56/

Ueska - Barselona 16.15
Atletiko Madrid - Selta 18.30
Sevilja - Betis 20.45

nedelja

Valjadolid - Hetafe 12.00
Atletik Bilbao - Rajo Valjekano 14.00
Real Sosijedad - Eibar 16.15
Đirona - Viljareal 18.30
Valensija - Levante 20.45

ponedeljak

Leganes - Real Madrid 21.00

TABELA: Barselona 73, Atletiko 62, Real 60, Hetafe 50, Sevilja 49, Valensija 46, Alaves (+1) 45, Bilbao 43, Betis 43, Espanjol (+1) 41, Sosijedad 40, Leganes 40, Eibar 39, Đirona 34, Levante 33, Selta 32, Valjadolid 30, Viljareal 30, Valjekano 27, Ueska 24.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar