РУС: Гол каријере Ђорђа Деспотовића!

Левица у рашље за пад ЦСКА! Оренбург направио велико изненађење у Москви – 3:2.  Деспотовић голчином срушио ЦСКА у Москви! Бивши нападач Црвене звезде сјајним голом донео победу свом тиму и удаљио "армејце" од шампионске трке.

Фудбал 13.04.2019 | 16:30
РУС: Гол каријере Ђорђа Деспотовића!
Ревија лепих голова на московској "ВЕБ арени" ове суботе!

Дуел ЦСКА - Оренбург завршен је изненађујућом победом гостију 3:2, којом су "армејци" значајно успорени у борби за водећу позицију, јер су уз утакмицу више остали на пет бодова мање од Зенита.

А, пресуду домаћину потписао је Ђорђе Деспотовић сјајним поготком у 54. минуту.

И остали голови били су врло лепи, а посебно водећи, када је Иван Обљаков скоро са центра лобовао гостујућег голмана:

Посао Оренбургу олакшало је искључење Марија Фернандеса већ у 25. минуту, због другог жутог картона. 

Овог победом, екипа бившег нападача Црвене звезде остала је у трци за местом које води у квалификације за Лигу Европе.

Знао је Ђорђе Деспотовић да заблиста и у претходном клубу, Астани, али је овог раног поподнева дефинитивно постигао погодак каријере. Некадашњи нападач Спартака из Суботице и Црвене звезде дефинитивно ће, бар на крако, бити личност првог реда у Русији.

Његов Оренбург направио је сензационалан резултат, пошто је у Москви савладао ЦСКА са 3;2, а српски нападач постигао је гол одлуке. И то на какав начин. Све је у том 53. минуту Ђорђе Деспотовић урадио бриљантно. Примио је лопту, напао ривала, а онда се одлучио за ударац готово са рогља шеснестерца. Лопта је ишла као тане и завршила у супртоним рашљама. Била је то истинска бравура и пети погодак у сезони Ђорђе Деспотовића.

Сигурно ће се у данима будућим причати о лепом потезу српског нападача, али публика у Москви поред гола Ђорђа Деспотовића видела је још прегршт занимљивих детаља. ЦСКА је изгубио на Веб Арени и направио велики корак уназад у орби за Лигу шампиона. И даље имају бод мање од Краснодара, уз утакмицу више.

Све је почело у 14. минуту. Велику грешку је направио голман Оренбурга Фролов. Беспотребно је истрчао и дозволио Обљакову да га из прекида, лобује са готово 40. метара.

Од тог шока гости су успели да се опораве. Јако брзо. Сампо четири минута касније изједначио је Ојеволе, док је бомбом у 24. минуту Сутормин пробушио Акинфејева.

ЦСКА је успео да изједначи до полувремена, а онда је на сцену ступио Ђорђе Деспотовић.

РУСИЈА 1 - 23. КОЛО: 

Петак

Крила Совјетов - Рубин 1:0 (0:0)
/Зинковски 56/

Субота

Јенисеј - Уфа 0:0

Арсенал Тула - Урал 0:0

ЦСКА - Оренбург 2:3 (2:2)
(Облијаков 14, Хернандез 32 - Ојеволе 18, Сутомир 24, Деспотовић 54)

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар