RUS: Gol karijere Đorđa Despotovića!

Levica u rašlje za pad CSKA! Orenburg napravio veliko iznenađenje u Moskvi – 3:2.  Despotović golčinom srušio CSKA u Moskvi! Bivši napadač Crvene zvezde sjajnim golom doneo pobedu svom timu i udaljio "armejce" od šampionske trke.

Fudbal 13.04.2019 | 16:30
RUS: Gol karijere Đorđa Despotovića!
Revija lepih golova na moskovskoj "VEB areni" ove subote!

Duel CSKA - Orenburg završen je iznenađujućom pobedom gostiju 3:2, kojom su "armejci" značajno usporeni u borbi za vodeću poziciju, jer su uz utakmicu više ostali na pet bodova manje od Zenita.

A, presudu domaćinu potpisao je Đorđe Despotović sjajnim pogotkom u 54. minutu.

I ostali golovi bili su vrlo lepi, a posebno vodeći, kada je Ivan Obljakov skoro sa centra lobovao gostujućeg golmana:

Posao Orenburgu olakšalo je isključenje Marija Fernandesa već u 25. minutu, zbog drugog žutog kartona. 

Ovog pobedom, ekipa bivšeg napadača Crvene zvezde ostala je u trci za mestom koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Znao je Đorđe Despotović da zablista i u prethodnom klubu, Astani, ali je ovog ranog popodneva definitivno postigao pogodak karijere. Nekadašnji napadač Spartaka iz Subotice i Crvene zvezde definitivno će, bar na krako, biti ličnost prvog reda u Rusiji.

Njegov Orenburg napravio je senzacionalan rezultat, pošto je u Moskvi savladao CSKA sa 3;2, a srpski napadač postigao je gol odluke. I to na kakav način. Sve je u tom 53. minutu Đorđe Despotović uradio briljantno. Primio je loptu, napao rivala, a onda se odlučio za udarac gotovo sa roglja šesnesterca. Lopta je išla kao tane i završila u suprtonim rašljama. Bila je to istinska bravura i peti pogodak u sezoni Đorđe Despotovića.

Sigurno će se u danima budućim pričati o lepom potezu srpskog napadača, ali publika u Moskvi pored gola Đorđa Despotovića videla je još pregršt zanimljivih detalja. CSKA je izgubio na Veb Areni i napravio veliki korak unazad u orbi za Ligu šampiona. I dalje imaju bod manje od Krasnodara, uz utakmicu više.

Sve je počelo u 14. minutu. Veliku grešku je napravio golman Orenburga Frolov. Bespotrebno je istrčao i dozvolio Obljakovu da ga iz prekida, lobuje sa gotovo 40. metara.

Od tog šoka gosti su uspeli da se oporave. Jako brzo. Sampo četiri minuta kasnije izjednačio je Ojevole, dok je bombom u 24. minutu Sutormin probušio Akinfejeva.

CSKA je uspeo da izjednači do poluvremena, a onda je na scenu stupio Đorđe Despotović.

RUSIJA 1 - 23. KOLO: 

Petak

Krila Sovjetov - Rubin 1:0 (0:0)
/Zinkovski 56/

Subota

Jenisej - Ufa 0:0

Arsenal Tula - Ural 0:0

CSKA - Orenburg 2:3 (2:2)
(Oblijakov 14, Hernandez 32 - Ojevole 18, Sutomir 24, Despotović 54)

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar