Зидан изабрао новог шпица, а није Јовић!

Реал враћа своје дете!

Фудбал 13.04.2019 | 19:45
Зидан изабрао новог шпица, а није Јовић!
Зинедин Зидан је дао зелено светло за повратак Раула де Томаса у Реал Мадрид, што врло вероватно значи да Краљевски клуб неће доводити нападача наредног лета. Што имплицира и да од трансфера Луке Јовића на Сантјаго Бернабеу вероватно нема ништа.

Наравно, ништа није још дефинитвно, али прича иде у том смеру.

Мадридска штампа пише да је Зидан среман да са позајмице из Рајо Ваљекана 24-годишњег Де Томаса који ове сезоне игра сјајно. У дресу мањег градског ривала је постигао 13 голова, што је 38 укупних голова тима са Ваљекаса.

Иначе, Де Томас је Реалово дете и радио је под Зидановом палицом док је играо за Б тим Реала. Имали су сјајан однос тада и није крио да му је Зизу идол. Прошле сезоне је блистао у Сегунди и са 24 гола увео Рајо у Примеру. Очекивало се тада да му Реал пружи шансу, очекивао је и он, али је одлазак Зидана све променио. Дошао је Лопетеги који је рекао да му Де Томас није потребан и купио је Маријана Дијаза.

Али повратком Зидана на Бернабеу се све променило за Де Томаса. Зидан га цени и поштује, а он је спреман на све како би добио шансу код идола.

Реалов план је да доведе нападача који ће бити алтернатива Бенземи, да овог лета на троши много на нападача и да следећег лета проба са Мбапеом. Де Томас се савршено уклапа у ту улогу. Остаје отворено питање шта ће бити са Маријаном Дијазом. Две алтернативе за Бензему су превише и један од њих би морао да се помири са минорном минутажом. Зиданов фаворит је Де Томас што значи да би Маријано могао да буде продат.

Међутим, треба истаћи и да је Ајнтрахт из Франкфурта био расположен да у преговорима са Реалом око Јовића помене и Де Томаса. Немцима је иенетерсантна опција да добију Де Томаса као кусур. На крају ће одлучити Зидан...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар