Zidan izabrao novog špica, a nije Jović!

Real vraća svoje dete!

Fudbal 13.04.2019 | 19:45
Zidan izabrao novog špica, a nije Jović!
Zinedin Zidan je dao zeleno svetlo za povratak Raula de Tomasa u Real Madrid, što vrlo verovatno znači da Kraljevski klub neće dovoditi napadača narednog leta. Što implicira i da od transfera Luke Jovića na Santjago Bernabeu verovatno nema ništa.

Naravno, ništa nije još definitvno, ali priča ide u tom smeru.

Madridska štampa piše da je Zidan sreman da sa pozajmice iz Rajo Valjekana 24-godišnjeg De Tomasa koji ove sezone igra sjajno. U dresu manjeg gradskog rivala je postigao 13 golova, što je 38 ukupnih golova tima sa Valjekasa.

Inače, De Tomas je Realovo dete i radio je pod Zidanovom palicom dok je igrao za B tim Reala. Imali su sjajan odnos tada i nije krio da mu je Zizu idol. Prošle sezone je blistao u Segundi i sa 24 gola uveo Rajo u Primeru. Očekivalo se tada da mu Real pruži šansu, očekivao je i on, ali je odlazak Zidana sve promenio. Došao je Lopetegi koji je rekao da mu De Tomas nije potreban i kupio je Marijana Dijaza.

Ali povratkom Zidana na Bernabeu se sve promenilo za De Tomasa. Zidan ga ceni i poštuje, a on je spreman na sve kako bi dobio šansu kod idola.

Realov plan je da dovede napadača koji će biti alternativa Benzemi, da ovog leta na troši mnogo na napadača i da sledećeg leta proba sa Mbapeom. De Tomas se savršeno uklapa u tu ulogu. Ostaje otvoreno pitanje šta će biti sa Marijanom Dijazom. Dve alternative za Benzemu su previše i jedan od njih bi morao da se pomiri sa minornom minutažom. Zidanov favorit je De Tomas što znači da bi Marijano mogao da bude prodat.

Međutim, treba istaći i da je Ajntraht iz Frankfurta bio raspoložen da u pregovorima sa Realom oko Jovića pomene i De Tomasa. Nemcima je ienetersantna opcija da dobiju De Tomasa kao kusur. Na kraju će odlučiti Zidan...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar