Матрикс у најбољем издању!

Крол већ у четвртој рунди остао на поду Стејплс центра! Боксер, Васил Ломаченко, синоћ је у Лос Анђелесу био неумољив према Британцу, Ентонију Кролу!

Остали спортови 13.04.2019 | 18:30
Матрикс у најбољем издању!
Краљ лаке категорије и тренутно вероватно најбољи боксер на свету, Васил Ломаченко доминантно је у Лос Анђелесу одбранио шампионске појасеве у WБА и WБО верзији. Украјинац је фантастичном представом просто понизио изазивача из Велике Британије, Ентонија Крола нокаутиравши га у четвртој рунди.

Како се и дало очекивати била је то класична игра мачке и миша, пошто је популарни Матрикс био у најбољем издању. А то значи да је у одбрани био неухватљив, због чега је и заслужио такав надимак, а у нападу суров и прецизан. Крол, који је далеко од лошег борца, није просто знао шта га је снашло. Ломаченкови ударци су севали са свих страна, као да је индијска богиња Шива па да има 100 руку, а не "обичан" човек. Наравно, Украјинац није баш обичан човек, пошто је један од највећих атлета у свету спорту, човек који је дао нову димензију боксу невероватним радом ногу, који му дозвољава чудесно латерално кретање.

А његов противник синоћ у Стејплс центру никако није успевао да нађе одговор на мајсторство шампиона, те је судија већ у трећој рунди, након баража Ломаченка могао да прекине меч. Ипак, Крол је некако наставио захваљујући пре свега крају рунде, али је већ у следећој деоници меча поново завршио на поду ринга, што је био и дефинитван крај.

"Желим борбу са Микијем Гарсијом! Видећемо као ћемо све то прочи и да ли ћемо успети да се договоримо, али ми је он наредни циљ", прозвао је Лома власника WБЦ појаса у лакој категорији.

Украјински боксер је тако забележио 13. победу у 14 професионалних мечева, а 10. судијским прекидом пре последњег гонга. Двоструки олимпијски и светски аматерски шампион мораће, након што је покорио перо, перолаку и лаку категорију можда морати да нађе изазове и ван ове тежинске довизије, ако му ускоро не нађу достојног противника јер ово што им он ради "није хумано".



Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар