Шта умјесто доручка?

Уколико стално имате осећај да ујутро немате довољно времена за све што бисте желели да урадите, имате једну бригу мање - не морате више да бирате између дужег спавања и доручка.

Здравље 13.04.2019 | 12:46
Шта умјесто доручка?
Уколико стално имате осећај да ујутро немате довољно времена за све што бисте желели да урадите, имате једну бригу мање - не морате више да бирате између дужег спавања и доручка. Наиме, знамо да је доручак најважнији оброк и да га не би требало прескакати, али, кад не стигнете да га припремите, ево неколико намирница које могу достојно да га замене, а конзумирају се "у лету" и на празан стомак.

Размутите кашичицу или две меда у чаши топле воде - загрејаће вас изнутра и благотворно утицати на метаболизам. Оставите шаку бадема да одстоји преко ноћи у води, јер им се тако повећава хранљива вредност, и поједите их ујутро. Они су право складиште витамина и минерала, садрже, између осталог, витамин Е, калцијум, фосфор, гвожђе, магнезијум.

Поједите папају, она чисти желудац и подстиче несметани рад црева. Ова воћка садржи ензим папаин, који помаже варењу, а уз то је богата влакнима која спречавају опстипацију. Такође, снижава лош холестерол. Добар избор за почетак дана је и лубеница. Захваљујући великом садржају воде, она вас одржава хидриранима током дана, а садржи једињења која могу да спрече појаву карцинома, побољшају здравље срца и смање упалне процесе.

Садржи мало калорија, а много електролита. Урме су такође одличан избор за доручак, јер су богат извор витамина и минерала, енергије, шећера и влакана. Садрже и калцијум, гвожђе, магнезијум и цинк, а њихова растворљива влакна помажу варењу.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар