Савјет министара па кредити ММФ-а

Делегација Владе Републике Српске истакла је у разговору са шефом Мисије ММФ-а у БиХ Мартином Петријем да су економски показатељи континуирано позитивни и да Српска има солидну основу да успјешно реализује циљеве дефинисане у Програму економских реформи у средњорочном периоду, али да је за њен пуни ефекат неопходно да што прије буде формиран Савјет министара БиХ.

Република Српска 13.04.2019 | 12:28
Савјет министара па кредити ММФ-а
Током сусрета у Вашингтону, који је одржан у оквиру прољетне скупштине ММФ-а и Свјетске банке, делегација Владе Републике Српске је указала да су кључне области на које је Српска фокусирана, а у којима су већ примјетни помаци, јачање конкурентности и продуктивности привреде, уз истовремену борбу против сиве економије.

Наглашено је да ће се радити на одрживости здравственог система, ефикаснијем јавном сектору, побољшању демографске слике, европским интеграцијама и технолошком напретку Републике Српске, саопштено је из Министарства финансија Републике Српске.

На састанку је разговарано о кључним политикама и реформама у Републици Српској и БиХ, које имају за циљ снажнији раст економије, стварање повољнијег пословног амбијента, те даљу фискалну и финансијску консолидацију.

У делегацији Владе Републике Српске су помоћници министра финансија Милорад Ђурђевић и Јелена Поповић, шеф Кабинета предсједника Владе Жељко Ђурић и савјетник премијера Далибор Томаш.

Током службене посјете Вашингтону, делегација Владе Републике Српске данас ће разговарати са Сирилом Милером, регионалним потпредсједником Свјетске банке за Европу и Централну Азију.

Подсјећамо да премијеру РС Радовану Вишковићу није одобрена виза за одлазак Вашингтон на прољећно засједање ММФ-а.

(БН/Срна)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Ел Баке

13.04.2019 10:38

Нема од тога ниста дзаба се надате...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.04.2019 17:50

Ово нас лазу. Са ММФ ом разговарају дрзавне делегације Народне Банке БиХ. ММФ не интересују унутрашња уредјење и расподјеле независних апетита странака, њих занима гаранција дрзаве која це задужити градјане. Елем ми то враћамо а Додик, Цовиц и Бакир тросе. Кои смо ми идиоти

Name

Реалност

13.04.2019 10:50

Само због кредита се зури за СМ,и види се из авиона да је само Додику потребан ноцацММФа,федерација одуговлаци њима и не треба,довели Додика у цосак

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

13.04.2019 11:53

А камиондзија из милица кад он стизе на разговоре Он це сигурно са бајом заједно у малом авиону

ОДГОВОРИТЕ
Name

НБ

13.04.2019 12:21

Нека само врате Насе опљацкане паре и ми моземо посудити ММФ-у. Спириц , Тегелтија ......

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.04.2019 12:52

Да су мислили врацати узели би Кредит...

Name

ре

13.04.2019 13:00

Нема Новалица тамо да проси и моли!! Само Српска брат-и-ја ! Нема новца од ММФ док се не успостави СМ и дрзава БИХ не стане као гарант. Зато МД пјени .Каса празна а ваља нахранит пензионере и будзетлије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.04.2019 13:05

МД и у име РС практично поткупљивала своје грађане тако што је узима зајмове и онда им тај новац дели кроз плате, пензије и друге принадлежности за које није било реалног основа у снази националне економије. И, наравно, кад је дошло време да се дугови врацају, онда куку-леле. Штавише, они који су претходно годинама трошили незарађено нису хтели да преузму одговорност за своје неразумно понашање. Него су кривицу бацали на сваког ко им се учинио згодан – а националистима свих боја и професија увек на памет прво падну банке и Међународни монетарни фонд. Углавном, сви су били криви сем оних који су зајам узели и потрошили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док Холидеј

13.04.2019 13:32

Волео бих да нестане пара од кредита па да мало гладујемо па да видим били се ико побунио против режима.

Name

Нису чиста посла

13.04.2019 13:06

А зашто министарка финансија не оде у Вашингтон..??!! Ипак су паре у питању, кредити, стратегија и стратешки правци, развој и напредак свеопшти. По службеној дужности, а питања као створена за њу. Обашка што је влада до грла 'и посвећена и опредијељена' за све па и за то. Па умјесто ње и њега, оде нека талашика, којој се редом и на глас изругују у томе министарству.

ОДГОВОРИТЕ
Name

саша

13.04.2019 19:52

ММФ је луд ако дозволи овој багри нова задужења уз оволики број народа који напушта земљу јер нема ко да враћа лоповске кредите и кад-тад ће Швабо и Енглез доћи по своје.

ОДГОВОРИТЕ