Savjet ministara pa krediti MMF-a

Delegacija Vlade Republike Srpske istakla je u razgovoru sa šefom Misije MMF-a u BiH Martinom Petrijem da su ekonomski pokazatelji kontinuirano pozitivni i da Srpska ima solidnu osnovu da uspješno realizuje ciljeve definisane u Programu ekonomskih reformi u srednjoročnom periodu, ali da je za njen puni efekat neophodno da što prije bude formiran Savjet ministara BiH.

Republika Srpska 13.04.2019 | 12:28
Savjet ministara pa krediti MMF-a
Tokom susreta u Vašingtonu, koji je održan u okviru proljetne skupštine MMF-a i Svjetske banke, delegacija Vlade Republike Srpske je ukazala da su ključne oblasti na koje je Srpska fokusirana, a u kojima su već primjetni pomaci, jačanje konkurentnosti i produktivnosti privrede, uz istovremenu borbu protiv sive ekonomije.

Naglašeno je da će se raditi na održivosti zdravstvenog sistema, efikasnijem javnom sektoru, poboljšanju demografske slike, evropskim integracijama i tehnološkom napretku Republike Srpske, saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

Na sastanku je razgovarano o ključnim politikama i reformama u Republici Srpskoj i BiH, koje imaju za cilj snažniji rast ekonomije, stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta, te dalju fiskalnu i finansijsku konsolidaciju.

U delegaciji Vlade Republike Srpske su pomoćnici ministra finansija Milorad Đurđević i Јelena Popović, šef Kabineta predsjednika Vlade Željko Đurić i savjetnik premijera Dalibor Tomaš.

Tokom službene posjete Vašingtonu, delegacija Vlade Republike Srpske danas će razgovarati sa Sirilom Milerom, regionalnim potpredsjednikom Svjetske banke za Evropu i Centralnu Aziju.

Podsjećamo da premijeru RS Radovanu Viškoviću nije odobrena viza za odlazak Vašington na proljećno zasjedanje MMF-a.

(BN/Srna)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

El Bake

13.04.2019 12:38

Nema od toga nista dzaba se nadate...

ODGOVORITE
Name

Re

13.04.2019 19:50

Ovo nas lazu. Sa MMF om razgovaraju drzavne delegacije Narodne Banke BiH. MMF ne interesuju unutrašnja uredjenje i raspodjele nezavisnih apetita stranaka, njih zanima garancija drzave koja ce zadužiti gradjane. Elem mi to vraćamo a Dodik, Covic i Bakir trose. Koi smo mi idioti

Name

Realnost

13.04.2019 12:50

Samo zbog kredita se zuri za SM,i vidi se iz aviona da je samo Dodiku potreban nocacMMFa,federacija odugovlaci njima i ne treba,doveli Dodika u cosak

ODGOVORITE
Name

AR

13.04.2019 13:53

A kamiondzija iz milica kad on stize na razgovore On ce sigurno sa bajom zajedno u malom avionu

ODGOVORITE
Name

NB

13.04.2019 14:21

Neka samo vrate Nase opljackane pare i mi mozemo posuditi MMF-u. Spiric , Tegeltija ......

ODGOVORITE
Name

re

13.04.2019 14:52

Da su mislili vracati uzeli bi Kredit...

Name

re

13.04.2019 15:00

Nema Novalica tamo da prosi i moli!! Samo Srpska brat-i-ja ! Nema novca od MMF dok se ne uspostavi SM i drzava BIH ne stane kao garant. Zato MD pjeni .Kasa prazna a valja nahranit penzionere i budzetlije.

ODGOVORITE
Name

re

13.04.2019 15:05

MD i u ime RS praktično potkupljivala svoje građane tako što je uzima zajmove i onda im taj novac deli kroz plate, penzije i druge prinadležnosti za koje nije bilo realnog osnova u snazi nacionalne ekonomije. I, naravno, kad je došlo vreme da se dugovi vracaju, onda kuku-lele. Štaviše, oni koji su prethodno godinama trošili nezarađeno nisu hteli da preuzmu odgovornost za svoje nerazumno ponašanje. Nego su krivicu bacali na svakog ko im se učinio zgodan – a nacionalistima svih boja i profesija uvek na pamet prvo padnu banke i Međunarodni monetarni fond. Uglavnom, svi su bili krivi sem onih koji su zajam uzeli i potrošili.

ODGOVORITE
Name

Dok Holidej

13.04.2019 15:32

Voleo bih da nestane para od kredita pa da malo gladujemo pa da vidim bili se iko pobunio protiv režima.

Name

Nisu čista posla

13.04.2019 15:06

A zašto ministarka finansija ne ode u Vašington..??!! Ipak su pare u pitanju, krediti, strategija i strateški pravci, razvoj i napredak sveopšti. Po službenoj dužnosti, a pitanja kao stvorena za nju. Obaška što je vlada do grla 'i posvećena i opredijeljena' za sve pa i za to. Pa umjesto nje i njega, ode neka talašika, kojoj se redom i na glas izruguju u tome ministarstvu.

ODGOVORITE
Name

саша

13.04.2019 21:52

ММФ је луд ако дозволи овој багри нова задужења уз оволики број народа који напушта земљу јер нема ко да враћа лоповске кредите и кад-тад ће Швабо и Енглез доћи по своје.

ODGOVORITE