"Дани хармонике" у Угљевику

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић свечано је вечерас отворила 11. међународни фестивал "Дани хармонике" у Угљевику, истакавши да је задовољство бити покровитељ манифестације у којој свијет говори истим језиком - језиком музике.
Цвијановићева је истакла да је ово прилика да се покаже домаћи културни производ, те најавила наставак добре сарадње с циљем да Република Српска буде мјесто у које се радо долази. Прије фестивала састала се и са руководством угљевичке општине.

Република Српска 12.04.2019 | 22:56
"Дани хармонике" у Угљевику
За добробит грађана мора да постоји јака веза између републичке и општинске власти која обезбјеђује даљи развој ове и сваке општине у Републици Српској изјавила је предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић приликом посјете Угљевику. На састанку са начелником општине Угљевик је било ријечи о различитим потребама ове локалне заједнице и пројектима који су реализовани или ће бити реализовани на добробит грађана.

Цвијановићева је накод састанка отворила 11.Међународни фестивал “Дани хармонике”, чији је и покровитељ.

Организатор Фестивала Славиша Перић уручио је Цвијановићевој захвалницу за подршку и афирмацију младих.



Перић је указао на значај манифестације за промовисање хармонике у Европи, наводећи да овај скуп многи стручњаци сврставају у фестивал свјетског ранга.

Начелник општине Угљевик Василије Перић рекао је на отварању Фестивала да су "Дани хармонике" најзначајнија културна манифестација за ову општину по којој су Угљевик, али и Република Српска, постали препознатљиви у Европи и свијету.



Једанаести међународни фестивал "Дани хармонике" у Угљевику, који траје до 16. априла, биће смотра свјетских виртуоза на хармоници.

Фестивал "Дани хармонике" у Угљевику траје од 12. до 16. априла ,а у такмичарском дијелу програма, осим такмичара из Републике Српске, фестивал ће угостити учеснике из 16 земаља.

Највећи умјетник на хармоници данашњице Јуриј Шишкин, украјински умјетник Владимир Мурза само су нека од имена која ће се појавити на фестивалу. Први пут ове године учесник фестивала је Мирко Патарини из Италије, предсједник Свјетске асоцијације акордеониста.

Организатори "Дана хармонике" су Удружење умјетника "Артист", Музичка школа "Корнелије Станковић" и Центар лепих уметности Јована Колунџије "Гуарнериус", а покровитељ је предсједник Републике Српске.



БН ТВ 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Ста

12.04.2019 21:56

Шта сте ви из власти дали Угљевику?Једино сто гулите паре из РиТе Угљевик,мијењате директоре ко крпе,хотел не ради јер сте га продали тамо неком,и да није СДСа ништа не би ни имали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наша

13.04.2019 12:02

биса свира трубу и контрабас.. за хармонику још није усавршила.

Name

Милко

12.04.2019 22:04

ја зивим у УСА. Овдје кад се одрзава слицна манифестација, главну ријец имају организатори и уцесници, политицаре нико не спомиње или се спомену узгред. Тамо код вас све је посвецено политицарима и преносењу њихових глупих изјава. Уцесници као да су ту узгред, због политицара. То је срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања лука

13.04.2019 03:00

Хахахаххахаха ово нема нигдје туга јад и цемер па хоцете ли отворити једну фирму битанге неспособне види ове преводилац нема ста струцна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зајебант

13.04.2019 03:30

Дође вријеме и она нешто отвори...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ццццц

13.04.2019 05:29

Свашта без коментара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мало морген

13.04.2019 05:34

Бела чизмица покушава у овом упористу СДС-а открити у цему је тајна и какви су изгледи њене странке да у Угљевику узме мрвице и да развали вецину. То је та снсд секта. У мисији растурања а не помирена. Примјер Добој. Она није предсједник Угљевичана

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

13.04.2019 22:58

Јадна је ово дрзава где нам предсједница отвара манифестације овог типа,умјесто организатора.Оставите се хармонике хватајте се рада и камо среце даје отворила неки погон у Угљевику.Продала нам лезисте угља,напримала виска радника,па сад хоце да нам да хармонику да од туге пјевамо.Млади људи одосе из дрзаве.Е јадна је ово и дрзава и предсједница и ми са њом.

Name

XXЛ

13.04.2019 06:11

МА ГДЈЕ ТО РАДИ ПРЕДСЈЕДНИК ПОБОГУ БРАТЕ..ИМА ВАЉДА МИНИСТАР ЗА КУЛТУРУ ИЛИ ВЕЦ КАКО СЕ КАЗЕ..СТРАСНО.ФУЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

13.04.2019 07:44

Овако се деградира и улога предсједника и државе,а и саме ове манифестације

Name

Несто

13.04.2019 07:48

Па ста би друго радила? Мора несто и њој остати. Миле обавља све главне функције. И Виско се огласи само понекад да се зна да је зив.

Name

кру

13.04.2019 23:12

БРАВО БИСЕРКА, ТИ И ЈЕСИ ЗА ЛИВАДУ, ОВЦЕ И ХАРМОНИКУ, СВОЈА НА СВОМ ИДЕМО ОПАААА ВЕСЕЛО

ОДГОВОРИТЕ
Name

777777

14.04.2019 11:26

Неко на том скупу мора дрмати и главом а богами и куковима yессс

ОДГОВОРИТЕ