"Dani harmonike" u Ugljeviku

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović svečano je večeras otvorila 11. međunarodni festival "Dani harmonike" u Ugljeviku, istakavši da je zadovoljstvo biti pokrovitelj manifestacije u kojoj svijet govori istim jezikom - jezikom muzike.
Cvijanovićeva je istakla da je ovo prilika da se pokaže domaći kulturni proizvod, te najavila nastavak dobre saradnje s ciljem da Republika Srpska bude mjesto u koje se rado dolazi. Prije festivala sastala se i sa rukovodstvom ugljevičke opštine.

Republika Srpska 12.04.2019 | 22:56
"Dani harmonike" u Ugljeviku
Za dobrobit građana mora da postoji jaka veza između republičke i opštinske vlasti koja obezbjeđuje dalji razvoj ove i svake opštine u Republici Srpskoj izjavila je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović prilikom posjete Ugljeviku. Na sastanku sa načelnikom opštine Ugljevik je bilo riječi o različitim potrebama ove lokalne zajednice i projektima koji su realizovani ili će biti realizovani na dobrobit građana.

Cvijanovićeva je nakod sastanka otvorila 11.Međunarodni festival “Dani harmonike”, čiji je i pokrovitelj.

Organizator Festivala Slaviša Perić uručio je Cvijanovićevoj zahvalnicu za podršku i afirmaciju mladih.



Perić je ukazao na značaj manifestacije za promovisanje harmonike u Evropi, navodeći da ovaj skup mnogi stručnjaci svrstavaju u festival svjetskog ranga.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je na otvaranju Festivala da su "Dani harmonike" najznačajnija kulturna manifestacija za ovu opštinu po kojoj su Ugljevik, ali i Republika Srpska, postali prepoznatljivi u Evropi i svijetu.



Jedanaesti međunarodni festival "Dani harmonike" u Ugljeviku, koji traje do 16. aprila, biće smotra svjetskih virtuoza na harmonici.

Festival "Dani harmonike" u Ugljeviku traje od 12. do 16. aprila ,a u takmičarskom dijelu programa, osim takmičara iz Republike Srpske, festival će ugostiti učesnike iz 16 zemalja.

Najveći umjetnik na harmonici današnjice Jurij Šiškin, ukrajinski umjetnik Vladimir Murza samo su neka od imena koja će se pojaviti na festivalu. Prvi put ove godine učesnik festivala je Mirko Patarini iz Italije, predsjednik Svjetske asocijacije akordeonista.

Organizatori "Dana harmonike" su Udruženje umjetnika "Artist", Muzička škola "Кornelije Stanković" i Centar lepih umetnosti Jovana Кolundžije "Guarnerius", a pokrovitelj je predsjednik Republike Srpske.



BN TV 

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Sta

12.04.2019 21:56

Šta ste vi iz vlasti dali Ugljeviku?Jedino sto gulite pare iz RiTe Ugljevik,mijenjate direktore ko krpe,hotel ne radi jer ste ga prodali tamo nekom,i da nije SDSa ništa ne bi ni imali.

ODGOVORITE
Name

Naša

13.04.2019 12:02

bisa svira trubu i kontrabas.. za harmoniku još nije usavršila.

Name

Milko

12.04.2019 22:04

ja zivim u USA. Ovdje kad se odrzava slicna manifestacija, glavnu rijec imaju organizatori i ucesnici, politicare niko ne spominje ili se spomenu uzgred. Tamo kod vas sve je posveceno politicarima i prenosenju njihovih glupih izjava. Ucesnici kao da su tu uzgred, zbog politicara. To je sramota.

ODGOVORITE
Name

Banja luka

13.04.2019 03:00

Hahahahhahaha ovo nema nigdje tuga jad i cemer pa hocete li otvoriti jednu firmu bitange nesposobne vidi ove prevodilac nema sta strucna

ODGOVORITE
Name

Zajebant

13.04.2019 03:30

Dođe vrijeme i ona nešto otvori...

ODGOVORITE
Name

Ccccc

13.04.2019 05:29

Svašta bez komentara

ODGOVORITE
Name

Malo morgen

13.04.2019 05:34

Bela čizmica pokušava u ovom uporistu SDS-a otkriti u cemu je tajna i kakvi su izgledi njene stranke da u Ugljeviku uzme mrvice i da razvali vecinu. To je ta snsd sekta. U misiji rasturanja a ne pomirena. Primjer Doboj. Ona nije predsjednik Ugljevičana

ODGOVORITE
Name

Zoki

13.04.2019 22:58

Jadna je ovo drzava gde nam predsjednica otvara manifestacije ovog tipa,umjesto organizatora.Ostavite se harmonike hvatajte se rada i kamo srece daje otvorila neki pogon u Ugljeviku.Prodala nam leziste uglja,naprimala viska radnika,pa sad hoce da nam da harmoniku da od tuge pjevamo.Mladi ljudi odose iz drzave.E jadna je ovo i drzava i predsjednica i mi sa njom.

Name

XXL

13.04.2019 06:11

MA GDJE TO RADI PREDSJEDNIK POBOGU BRATE..IMA VALJDA MINISTAR ZA KULTURU ILI VEC KAKO SE KAZE..STRASNO.FUJ.

ODGOVORITE
Name

Da

13.04.2019 07:44

Ovako se degradira i uloga predsjednika i države,a i same ove manifestacije

Name

Nesto

13.04.2019 07:48

Pa sta bi drugo radila? Mora nesto i njoj ostati. Mile obavlja sve glavne funkcije. I Visko se oglasi samo ponekad da se zna da je ziv.

Name

kru

13.04.2019 23:12

BRAVO BISERKA, TI I JESI ZA LIVADU, OVCE I HARMONIKU, SVOJA NA SVOM IDEMO OPAAAA VESELO

ODGOVORITE
Name

777777

14.04.2019 11:26

Neko na tom skupu mora drmati i glavom a bogami i kukovima yesss

ODGOVORITE