Чуда се не дешавају тако често - Бразил тукао Србију!

Бразил утишао 10. 000 људи у Арени и реванширао се за Ниш! Селесао са знатно мање уложене енергије него пре два дана у Чаиру изашао на крај са селекцијом Горана Иванчића – 5:1.  Реванш Бразилаца за укупних 5:4.  "Орлови", упркос подршци 10. 000 навијача, нису могли до још једног изненађења, али јесу до поготка.

Фудбал 12.04.2019 | 21:05
Чуда се не дешавају тако често - Бразил тукао Србију!
Чуда се у футсалу, као и у било ком другом спорту, ипак не дешавају сваки дан. Бразил се реванширао Србији пред 10.000 гледалаца у Београдској арени и значајно поправио утисак након неочекиваног пораза у Чаиру - 5:1 (2:1).

Пре два дана у Нишу, футсал репрезентација Србије приредила је огромно изненађење савладавши у пријатељској утакмици петоструког светског првака - Бразил и то убедљивих 3:0!

Стелци су били Марко Пршић (двапут) и Драган Томић, али епитет јунака заслужио је и Миодраг Аксентијевић, који је имао фантастичне 23 одбране.

Капитен "орлова", међутим, у реваншу - овај пут у Београду - није успео да заустави расположене госте који су победили 5:1.

Бразилци су кренули фуриозно од почетка и брзо стигли до 2:0, али је Стефан Ракић пред одлазак на одмор успео да смањи заостатак голом из пенала досуђеног због шест фаулова.

Није дуго требало гостима да по повратку са полувремена врате на "плус два", а у последњим тренуцима утакмице отворио им се простор и за убедљиву победу. Остаће жал због петог гола, 11 секунди пре краја, јер би у супротном - рачунајући обе утакмице - укупан резултат био 4:4, а то је нешто чиме против Бразила не може да се похвали много селекција.

Ове две утакмице одигране су у склопу припрема наше репрезентације за октобар и старт квалификација за Светско првенство. Наредне две, против такође квалитетног ривала - Азербејџана - "орлови" ће имати већ у понедељак и уторак у Зрењанину и Пожаревцу.

На трибинама "Арене", међу 10.000 гледалаца, био је и председник ФСС, Славиша Кокеза, у друштву спортског директора репрезентације, Дарка Ковачевића.

Орлови немају разлога за незадовољство. Овога пута су играли онолико колико је квалитетнији противник дозволио, борили су се и тактички доста добро стајали, али вечерас више од овога нису могли да пруже. У сваком случају, остаће више него позитиван утисак после пријатељског двомеча и заувек записано славље над највећом селекцијом у историји овог спорта.

Бразилцима је контролу над игром омогућило добро отварање меча и рано вођство, па су лагано држали ногу на гасу и одржавали темпо, али су их Орлови голом из казненог ударца у самом финишу првог полувремену приморали да поново убрзају и овере славље. Голове за победнички тим на старту утакмице (четврти и шести минут) дали су Гадеја и Данијел, док је сваку дилему на почетку друго полувремена разрешио Ферао, након одличног солопродора. Четврти гол био је дело искусног Рафаела Рата, а пети поновоГадеје. Утешни погодак за Орлове дао је Ракић три минута пре краја првог полувремена, након што је Батерија направио шести фаул.

Управо је Батерија био тај који је само минут пре гола селекције Горана Иванчића могао да разреши питање победника. Марлон му је сјајно оставио лопту петом, уследио је ударац у супротну стативу. Аксентијевић је био матиран, али је Србија ипак избегла капитулацију у том тренутку.

Након трећег гола Бразилци су добрих 10 минута у потпуности препустили иницијативу Србији, која је у неколико наврата успевала да дође до ситуације да се још једном спусти на заостатак од само једног гола, али није успела, па су Бразилци поново ставили лопту под „катанац“ и у финишу меча још два пута тресли мрежу Орлова.

За разлику од меча у Чаиру, где је Миодраг Аксентијевић чинио чуда, овога пута састав селектораМаркињоса Ксавијера једном од најбољих чувара мреже није дозволио да се разбрани, па је Селесао, са знатно мање енергије него пре два дана дошао до психолошки вредног гола.

Бразил ову малу европску турнеју наставља у Пољској, где ће 14. и 16. априла одиграти два меча са домаћом селекцијом.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар