Čuda se ne dešavaju tako često - Brazil tukao Srbiju!

Brazil utišao 10. 000 ljudi u Areni i revanširao se za Niš! Selesao sa znatno manje uložene energije nego pre dva dana u Čairu izašao na kraj sa selekcijom Gorana Ivančića – 5:1.  Revanš Brazilaca za ukupnih 5:4.  "Orlovi", uprkos podršci 10. 000 navijača, nisu mogli do još jednog iznenađenja, ali jesu do pogotka.

Fudbal 12.04.2019 | 21:05
Čuda se ne dešavaju tako često - Brazil tukao Srbiju!
Čuda se u futsalu, kao i u bilo kom drugom sportu, ipak ne dešavaju svaki dan. Brazil se revanširao Srbiji pred 10.000 gledalaca u Beogradskoj areni i značajno popravio utisak nakon neočekivanog poraza u Čairu - 5:1 (2:1).

Pre dva dana u Nišu, futsal reprezentacija Srbije priredila je ogromno iznenađenje savladavši u prijateljskoj utakmici petostrukog svetskog prvaka - Brazil i to ubedljivih 3:0!

Stelci su bili Marko Pršić (dvaput) i Dragan Tomić, ali epitet junaka zaslužio je i Miodrag Aksentijević, koji je imao fantastične 23 odbrane.

Kapiten "orlova", međutim, u revanšu - ovaj put u Beogradu - nije uspeo da zaustavi raspoložene goste koji su pobedili 5:1.

Brazilci su krenuli furiozno od početka i brzo stigli do 2:0, ali je Stefan Rakić pred odlazak na odmor uspeo da smanji zaostatak golom iz penala dosuđenog zbog šest faulova.

Nije dugo trebalo gostima da po povratku sa poluvremena vrate na "plus dva", a u poslednjim trenucima utakmice otvorio im se prostor i za ubedljivu pobedu. Ostaće žal zbog petog gola, 11 sekundi pre kraja, jer bi u suprotnom - računajući obe utakmice - ukupan rezultat bio 4:4, a to je nešto čime protiv Brazila ne može da se pohvali mnogo selekcija.

Ove dve utakmice odigrane su u sklopu priprema naše reprezentacije za oktobar i start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Naredne dve, protiv takođe kvalitetnog rivala - Azerbejdžana - "orlovi" će imati već u ponedeljak i utorak u Zrenjaninu i Požarevcu.

Na tribinama "Arene", među 10.000 gledalaca, bio je i predsednik FSS, Slaviša Kokeza, u društvu sportskog direktora reprezentacije, Darka Kovačevića.

Orlovi nemaju razloga za nezadovoljstvo. Ovoga puta su igrali onoliko koliko je kvalitetniji protivnik dozvolio, borili su se i taktički dosta dobro stajali, ali večeras više od ovoga nisu mogli da pruže. U svakom slučaju, ostaće više nego pozitivan utisak posle prijateljskog dvomeča i zauvek zapisano slavlje nad najvećom selekcijom u istoriji ovog sporta.

Brazilcima je kontrolu nad igrom omogućilo dobro otvaranje meča i rano vođstvo, pa su lagano držali nogu na gasu i održavali tempo, ali su ih Orlovi golom iz kaznenog udarca u samom finišu prvog poluvremenu primorali da ponovo ubrzaju i overe slavlje. Golove za pobednički tim na startu utakmice (četvrti i šesti minut) dali su Gadeja i Danijel, dok je svaku dilemu na početku drugo poluvremena razrešio Ferao, nakon odličnog soloprodora. Četvrti gol bio je delo iskusnog Rafaela Rata, a peti ponovoGadeje. Utešni pogodak za Orlove dao je Rakić tri minuta pre kraja prvog poluvremena, nakon što je Baterija napravio šesti faul.

Upravo je Baterija bio taj koji je samo minut pre gola selekcije Gorana Ivančića mogao da razreši pitanje pobednika. Marlon mu je sjajno ostavio loptu petom, usledio je udarac u suprotnu stativu. Aksentijević je bio matiran, ali je Srbija ipak izbegla kapitulaciju u tom trenutku.

Nakon trećeg gola Brazilci su dobrih 10 minuta u potpunosti prepustili inicijativu Srbiji, koja je u nekoliko navrata uspevala da dođe do situacije da se još jednom spusti na zaostatak od samo jednog gola, ali nije uspela, pa su Brazilci ponovo stavili loptu pod „katanac“ i u finišu meča još dva puta tresli mrežu Orlova.

Za razliku od meča u Čairu, gde je Miodrag Aksentijević činio čuda, ovoga puta sastav selektoraMarkinjosa Ksavijera jednom od najboljih čuvara mreže nije dozvolio da se razbrani, pa je Selesao, sa znatno manje energije nego pre dva dana došao do psihološki vrednog gola.

Brazil ovu malu evropsku turneju nastavlja u Poljskoj, gde će 14. i 16. aprila odigrati dva meča sa domaćom selekcijom.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar