Ферари: Фетел је број један!

Директор Ферарија, Матија Биното, рекао је да је Себастијан Фетел и даље први возач те екипе у шампионату Формуле 1.

Остали спортови 13.04.2019 | 13:30
Ферари: Фетел је број један!
Правило Ферарија око првог возача доведено је у питање након што је Шарл Леклер доминирао у трци у Бахреину, све док га проблеми са мотором нису коштали побејде, прве у каријери у Формули 1.

Леклер је током трке игнорисао тимско наређење да остане иза Фетела.

Биното је рекао да ће Фетелове четири године у Ферарију бити приоритетне "ако треба донијети одлуку, када је ситуација 50-50".

"Он је освојио четири титуле и возач је који ће се највјероватније борити за титулу", рекао је Биното, пренијели су британски медији.

Леклер је рекао да разумије такву одлуку.

"Потребни су нам број један и број два, али потрудићу се да што прије промијеним то. Није лако. Морам да будем испред њега у квалификацијама. Себ је изузетно брз, али мој посао морам да обавим у возилу", навео је Леклер.

Биното, који је постао директор екипе на почетку године, рекао је да правило, које је увео на почетку сезоне, може да се промијени у будућности.

"Оно што смо се договорили са обојицом возача, за неколико трка ствари могу да се промијене из разних разлога, лоша срећа или каква год ситуација, нема сумње да можемо да промијенимо нашу позицију. Али, на стази могу да се тркају. Онај возач који је бржи на стази, стећи ће предност", навео је он.

"Шарл је имао прилику да буде на пол позицији, имао је прилику да се бори за побједу и имао је позицију у Бахреину", додао је Биното.

Леклер је ове сезоне дошао у Ферари из Заубера, гдје је дебитовао прошле године. Он има четири бода више од Фетела у генералном пласману послије двије трке, у којима је Ферари издао тимске наредбе.

У првој трци сезоне у Аустралији, Леклеру је наређено да задржи позицију иза Фетела, када га је притиснуо у завршници трке. У Бахреину је Леклер био на пол позицији, али је одмах изгубио послије напада Фетела, а затим га је претекао и возач Мерцедеса Валтери Ботас.

Међутим, пошто је на почетку другог круга претекао Ботаса, он је убрзо претекао и тимског колегу. Леклер је путем радија рекао да је бржи од Фетела, али му је речено да остане иза њега у наредна два круга. Ту наредбу није послушао и претекао га је на почетку наредног круга.

Трећа трка у шампионату Формуле 1 ове сезоне, укупно 1000. на програму је у недељу од 8.10 за Велику награду Кине.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар