Бх.робе иду на кинеско тржиште

Кинески премијер Ли Кећанг је током састанка са министром спољне трговине и економских односа у Савјету министара у техничком мандату Мирком Шаровићем у Дубровнику најавио да се може очекивати да БиХ ускоро добије дозволу за извоз хране на велико кинеско тржиште, као и значајно повећање улагања кинеских фирми.

Босна и Херцеговина 12.04.2019 | 18:37
Бх.робе иду на кинеско тржиште
Кинески премијер је нагласио значај глобалне и фер трговине, без протекционизма, саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара у техничком мандату.

Шаровић је у Дубровнику, у оквиру Осмог самита Кине и 16 земаља централне и источне Европе, разговарао са делегацијом кинеске компаније "Чајна гежуба енерџи" о кључним инфраструктурним и енергетским пројектима.



Са делегацијом ове компаније, једном од водећих у свијету за изградњу енергетских објеката, размијењени су ставови о преосталим корацима за реализацију пројекта блок седам Термоелектране у Тузли.

Кинеска страна изразила је интересовање и за друге инфраструктурне пројекте у Републици Српској и Федерацији БиХ, посебно за дионице Коридора "5Ц".

У оквиру сарадње "16 плус један", Кина је до сада у 16 земаља уложила око 29 милијарди евра, а, како је најављено, слиједи нови и значајнији замах у инвестирању у све земље обухваћене овим споразумом. 

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Федерација БиХ Сарајево

12.04.2019 16:54

И кад неко има против да министар Саровиц да мозе остане и у овом мандату...министра Саровица треба ставити за предсједника цијеле БИХ,и у технуцком мандату цовјек ради пуном паром...није битно одакле је ко,ко ваља треба признати и браво људино...

ОДГОВОРИТЕ
Name

дамир коцовиц

12.04.2019 22:46

ово је једини нормалан И ради за народ

Name

децко

12.04.2019 17:16

Нека их праве за пензице који су гласали за њих, и за мигранте који остају у бих! Нормални људи који су довољно млади да би били радно способни це отици из ове вуко.ебине! Старије генерације су унистиле СФРЈ, поводљиво усле у рат који је користио тајкунима и "псима рата", да би на крају продали будуцност својим потомака за 50 КМ и литар уља! А сад... који закони?!

ОДГОВОРИТЕ