Bh.robe idu na kinesko tržište

Kineski premijer Li Kećang je tokom sastanka sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirkom Šarovićem u Dubrovniku najavio da se može očekivati da BiH uskoro dobije dozvolu za izvoz hrane na veliko kinesko tržište, kao i značajno povećanje ulaganja kineskih firmi.

Bosna i Hercegovina 12.04.2019 | 18:37
Bh.robe idu na kinesko tržište
Kineski premijer je naglasio značaj globalne i fer trgovine, bez protekcionizma, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu.

Šarović je u Dubrovniku, u okviru Osmog samita Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, razgovarao sa delegacijom kineske kompanije "Čajna gežuba enerdži" o ključnim infrastrukturnim i energetskim projektima.Sa delegacijom ove kompanije, jednom od vodećih u svijetu za izgradnju energetskih objekata, razmijenjeni su stavovi o preostalim koracima za realizaciju projekta blok sedam Termoelektrane u Tuzli.

Kineska strana izrazila je interesovanje i za druge infrastrukturne projekte u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, posebno za dionice Koridora "5C".

U okviru saradnje "16 plus jedan", Kina je do sada u 16 zemalja uložila oko 29 milijardi evra, a, kako je najavljeno, slijedi novi i značajniji zamah u investiranju u sve zemlje obuhvaćene ovim sporazumom. 

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Federacija BiH Sarajevo

12.04.2019 18:54

I kad neko ima protiv da ministar Sarovic da moze ostane i u ovom mandatu...ministra Sarovica treba staviti za predsjednika cijele BIH,i u tehnuckom mandatu covjek radi punom parom...nije bitno odakle je ko,ko valja treba priznati i bravo ljudino...

ODGOVORITE
Name

damir kocovic

13.04.2019 00:46

ovo je jedini normalan I radi za narod

Name

decko

12.04.2019 19:16

Neka ih prave za penzice koji su glasali za njih, i za migrante koji ostaju u bih! Normalni ljudi koji su dovoljno mladi da bi bili radno sposobni ce otici iz ove vuko.ebine! Starije generacije su unistile SFRJ, povodljivo usle u rat koji je koristio tajkunima i "psima rata", da bi na kraju prodali buducnost svojim potomaka za 50 KM i litar ulja! A sad... koji zakoni?!

ODGOVORITE