Послије Роме QИА типовао три клуба у Енглеској!

Нотингем Форест, Астон Вила и Квинс Парк! У току је испитивање тржишта. . .

Фудбал 16.04.2019 | 00:00
Послије Роме QИА типовао три клуба у Енглеској!
Катарска државна холдинг компанија која се може окарактерисати као фонд за национално богатство те земље (Qатар Инвестмент Аутхоритy) решена је да настави са куповином фудбалских клубова, очито задовољна оним што је добила као резултат после преузимања Пари Сен Жермена. Јуче је Екип пласирао информацију како QИА истражује италијанско тржиште, односно како је пикирао Рому за своју наредну куповину, а данас угледни британски Телеграф пише да овај конгломерат опипива пулс и неколико клубова из Чемпионшипа. 

Компанија Qатар Спортс Инвестментс, подружница Qатар Инвестмент Аутхоритy-а задужена за улагања у спорт, чији је први човек Насер Ал Келаифи, тренутно испитује тржиште у Енглеској и према информацијама до којих је дошао Телеграф, "типована" су три клуба - Астон Вила, Нотингем Форест и Квинс Парк Ренџерс. 

Наводи се да још да су Астон Вила и Нотингем изабрани као "успавани гиганти", док је КПР занимљив из истог разлога као ПСЖ и Рома - долази из европске метрополе и има одређену базу навијача, као и потенцијал за ширење исте. Телеграф још додаје да су челници QСИ одушевљени оним што су Кинези успели да ураде са Вулверхемптоном, дивом који полако под њиховим утицајем (новцем пре свега) почиње да се враћа на стазе старе славе. 

Подсетимо и Астон Вила и Нотингем Форест су бивши европски шампиони (Форест чак двоструки), с тим да Вила има чак седам титула и још толико ФА купова. Педигре је ту, за повратак славних времена потребан је новац и добар пословни план. Qатар Спортс Инвестментс ово прво гарантује...

Такође, још једном треба скенути пажњу на чињеницу да УЕФА забрањује да се у њеним такмичењима нађу два клуба које директно или индиректно контролише исти власник. У први мах то не би био проблем, јер ради се о екипама из Чемпионшипа, али уколико постоји амбиције да се са одабраним клубом праве велике ствари, као са Пари Сен Жерменом, онда би се проблем појавио. 

Али наравно да не би био нерешив. Већ смо писали о томе, Ред Бул је свима који имају идеје да улажу у више клубова показао правац и утабао пут...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар