Пронађена већа количина дроге

Полиција је пронашла данас већу количине дроге приликом упада и претреса стана у Зеници, те лишила слободе двије особе које су пружиле отпор, саопштено је из МУП-а Зеничко-добојског кантона.

Босна и Херцеговина 12.04.2019 | 17:04
Пронађена већа количина дроге
Наиме, у оквиру појачаних активности на сузбијању и санкционисању неовлаштеног посједовања, производње и стављања у промет опојних средстава, као и откривању и процесуирању особа која се доводе у везу са злоупотребом опојних дрога, полицијски службеници Полицијске станице Црквице су дошли до оперативних сазнања да се одређене особе могу довести у везу са посједовањем и прометовањем опојних дрога, након чега се приступило претресу њиховог стана у Улици Добровољних давалаца крви у Зеници. 

У назначене активности су укључени и службеници Одсјека криминалистичке полиције Полицијске управе И, као и тимови Специјалне полицијске јединице, ради вршења упада и стављања лица под контролу.

Будући да се током полицијског надзора и претреса посумњало да лица уништавају опојну дрогу, одбацујући је у одводе и кроз прозоре стана, након позива и наредбе лицима да отворе улазна врата, на што су се иста оглушила, приступило се насилном уласку у спорни стан.

Приликом уласка у стан, полицијски службеници су спријечили двије особе у покушају бјекства, те их лишили слободе. 

Утврђено је да се ради о особама: Б.А., рођен 1989. године и Х.Ј., рођен 1982. године, обје из Зенице.

На основу наредбе Општинског суда у Зеници, извршен је претрес стана, којом приликом је пронађено слиједеће:

3645 грама биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану,
4010 таблета које садрже психотропне супстанце и чије држање није дозвољено,
2 дигиталне ваге за прецизна мјерења,
6 мобилних телефонских апарата.

(Н1)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Уаууу

12.04.2019 20:24

Нема шта наша полиција не да ради него свака част.А вамо политичари убише пуру х лоповлуку...грррррррр а ти неки квази дилери све скупа 2000 марака вриједности...свака част полицији беавооооооо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дј

13.04.2019 00:39

јесул.и.праве.дилере.похапсили

ОДГОВОРИТЕ