Pronađena veća količina droge

Policija je pronašla danas veću količine droge prilikom upada i pretresa stana u Zenici, te lišila slobode dvije osobe koje su pružile otpor, saopšteno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Bosna i Hercegovina 12.04.2019 | 17:04
Pronađena veća količina droge
Naime, u okviru pojačanih aktivnosti na suzbijanju i sankcionisanju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, kao i otkrivanju i procesuiranju osoba koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, policijski službenici Policijske stanice Crkvice su došli do operativnih saznanja da se određene osobe mogu dovesti u vezu sa posjedovanjem i prometovanjem opojnih droga, nakon čega se pristupilo pretresu njihovog stana u Ulici Dobrovoljnih davalaca krvi u Zenici. 

U naznačene aktivnosti su uključeni i službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, kao i timovi Specijalne policijske jedinice, radi vršenja upada i stavljanja lica pod kontrolu.

Budući da se tokom policijskog nadzora i pretresa posumnjalo da lica uništavaju opojnu drogu, odbacujući je u odvode i kroz prozore stana, nakon poziva i naredbe licima da otvore ulazna vrata, na što su se ista oglušila, pristupilo se nasilnom ulasku u sporni stan.

Prilikom ulaska u stan, policijski službenici su spriječili dvije osobe u pokušaju bjekstva, te ih lišili slobode. 

Utvrđeno je da se radi o osobama: B.A., rođen 1989. godine i H.J., rođen 1982. godine, obje iz Zenice.

Na osnovu naredbe Opštinskog suda u Zenici, izvršen je pretres stana, kojom prilikom je pronađeno slijedeće:

3645 grama biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu,
4010 tableta koje sadrže psihotropne supstance i čije držanje nije dozvoljeno,
2 digitalne vage za precizna mjerenja,
6 mobilnih telefonskih aparata.

(N1)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Uauuu

12.04.2019 20:24

Nema šta naša policija ne da radi nego svaka čast.A vamo političari ubiše puru h lopovluku...grrrrrrrr a ti neki kvazi dileri sve skupa 2000 maraka vrijednosti...svaka čast policiji beavooooooo

ODGOVORITE
Name

Dj

13.04.2019 00:39

jesul.i.prave.dilere.pohapsili

ODGOVORITE