Лалатовић: Звезда је највећи клуб у Европи!

Нема притиска! "Црвена звезда, бар по квалитету, мора да буде прва. Ми тај притисак немамо. . . ", казао је Ненад Лалатовић пред дерби сусрет 1. кола плеј-офа против Радничког који потенцијално одлучује о титулу шампиона Србије.

Фудбал 13.04.2019 | 12:15
Лалатовић: Звезда је највећи клуб у Европи!
Вероватно одлучујући меч шампионата Србије!

Црвена звезда ће у суботу (18.00, ТВ Арена Спорт 1) на свом стадиону дочекати Раднички који им се, услед поделе бодова и почетка плеј-офа, приближио на четири бода заостатка, тако да оправдано може да сања о титули првака.

Тога је свестан и Ненад Лалатовић који Нишлије води сјајно ове сезоне и бележи историјске резултате са њима тако да су, у "прелиминарних" 30 кола, поражени само једном.

Тај пораз се десио баш на почетку сезоне на стадиону "Рајко Митић", када Лалатовић није седео на клупи из здравствених разлога, а сам тренер верује да је његова екипа у том периоду значајно напредовала и да спремно може да се супротстави екипи која брани шампионски пехар.

"Очекује нас прелепа утакмица", казао је Ненад Лалатовић на почетку "пресса".

"Црвена звезда је првак Србије, учесник Лиге шампиона, а о њиховој снази најбоље говори то што су победили Ливерпул. О нашој снази нама говори то што смо у 30 утакмица доживели један пораз и због тога нас очекује прави дерби. Драго ми је што дерби коначно није само Звезда - Партизан, него и Звезда - Раднички".

Тренер екипе са југа Србије говорио је да на његовим играчима није притисак.

"Хоћу да покажу целој Србији колико вреде. Ово су најбољи играчи које сам тренирао и шта год се деси - моје мишљење о њима се неће променити. Звезда је за мене лично највећи клуб у Европи и не можете да претите њима када играју пред својом публиком, такође једном од најбољих у Европи и свету", казао је Лалатовић и подсетио на прве две одигране утакмице ове сезоне.

Головима Родића и Бена, крајем јула, Звезда је победила Раднички (2:0) на "Митићу", док је на "Чаиру" водила, губила и стигла преднос Нишлија (2:2).

"Видели смо да можемо да играмо против њих, колико год да су јачи.. Они су довели Марина једног од најбољих играча у Европи. Имају неке своје мане, нисмо оптерећени првим местом, а они морају да буду. Црвена звезда, бар по квалитету, мора да буде прва. Ми тај притисак немамо, али идемо да видимо колико можемо и да им се супороставимо на најбољи могући начин", оценио је Ненад Лалатовић и још једном Црвену звезду упоредио са Пари сен Жерменом.

Казао је да је убеђен да ће Владан Милојевић изабрати најјачих 11, а да од својих играча очекује само да уживају у утакмици.

"Ми ћемо дати све од себе да покажемо да смо с правом други на табели. Хоћу да моји момци уживају јер од мене немају никакав притисак, ово је недеља истине за нас. Овде су јер могу да се носе са тим", закључио је Лалатовић.

Директан пренос утакмице између Звезде и Радничког можете пратити на ТВ Арена Спорт 1.

ПАРОВИ 31. КОЛА:

ПЛЕЈ-ОФ (субота)

Црвена звезда - Раднички Ниш 18.00 (Арена спорт 1)
Младост - Напредак 18.00
Партизан - Чукарички 19.00 (Арена спорт 3)
Војводина - Пролетер 19.00

ТАБЕЛА: Звезда 42, Раднички 38, Партизан 27, Чукарички 27, Младост 23, Напредак 21, Војводина 20, Пролетер 19.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар