Lalatović: Zvezda je najveći klub u Evropi!

Nema pritiska! "Crvena zvezda, bar po kvalitetu, mora da bude prva. Mi taj pritisak nemamo. . . ", kazao je Nenad Lalatović pred derbi susret 1. kola plej-ofa protiv Radničkog koji potencijalno odlučuje o titulu šampiona Srbije.

Fudbal 13.04.2019 | 12:15
Lalatović: Zvezda je najveći klub u Evropi!
Verovatno odlučujući meč šampionata Srbije!

Crvena zvezda će u subotu (18.00, TV Arena Sport 1) na svom stadionu dočekati Radnički koji im se, usled podele bodova i početka plej-ofa, približio na četiri boda zaostatka, tako da opravdano može da sanja o tituli prvaka.

Toga je svestan i Nenad Lalatović koji Nišlije vodi sjajno ove sezone i beleži istorijske rezultate sa njima tako da su, u "preliminarnih" 30 kola, poraženi samo jednom.

Taj poraz se desio baš na početku sezone na stadionu "Rajko Mitić", kada Lalatović nije sedeo na klupi iz zdravstvenih razloga, a sam trener veruje da je njegova ekipa u tom periodu značajno napredovala i da spremno može da se suprotstavi ekipi koja brani šampionski pehar.

"Očekuje nas prelepa utakmica", kazao je Nenad Lalatović na početku "pressa".

"Crvena zvezda je prvak Srbije, učesnik Lige šampiona, a o njihovoj snazi najbolje govori to što su pobedili Liverpul. O našoj snazi nama govori to što smo u 30 utakmica doživeli jedan poraz i zbog toga nas očekuje pravi derbi. Drago mi je što derbi konačno nije samo Zvezda - Partizan, nego i Zvezda - Radnički".

Trener ekipe sa juga Srbije govorio je da na njegovim igračima nije pritisak.

"Hoću da pokažu celoj Srbiji koliko vrede. Ovo su najbolji igrači koje sam trenirao i šta god se desi - moje mišljenje o njima se neće promeniti. Zvezda je za mene lično najveći klub u Evropi i ne možete da pretite njima kada igraju pred svojom publikom, takođe jednom od najboljih u Evropi i svetu", kazao je Lalatović i podsetio na prve dve odigrane utakmice ove sezone.

Golovima Rodića i Bena, krajem jula, Zvezda je pobedila Radnički (2:0) na "Mitiću", dok je na "Čairu" vodila, gubila i stigla prednos Nišlija (2:2).

"Videli smo da možemo da igramo protiv njih, koliko god da su jači.. Oni su doveli Marina jednog od najboljih igrača u Evropi. Imaju neke svoje mane, nismo opterećeni prvim mestom, a oni moraju da budu. Crvena zvezda, bar po kvalitetu, mora da bude prva. Mi taj pritisak nemamo, ali idemo da vidimo koliko možemo i da im se suporostavimo na najbolji mogući način", ocenio je Nenad Lalatović i još jednom Crvenu zvezdu uporedio sa Pari sen Žermenom.

Kazao je da je ubeđen da će Vladan Milojević izabrati najjačih 11, a da od svojih igrača očekuje samo da uživaju u utakmici.

"Mi ćemo dati sve od sebe da pokažemo da smo s pravom drugi na tabeli. Hoću da moji momci uživaju jer od mene nemaju nikakav pritisak, ovo je nedelja istine za nas. Ovde su jer mogu da se nose sa tim", zaključio je Lalatović.

Direktan prenos utakmice između Zvezde i Radničkog možete pratiti na TV Arena Sport 1.

PAROVI 31. KOLA:

PLEJ-OF (subota)

Crvena zvezda - Radnički Niš 18.00 (Arena sport 1)
Mladost - Napredak 18.00
Partizan - Čukarički 19.00 (Arena sport 3)
Vojvodina - Proleter 19.00

TABELA: Zvezda 42, Radnički 38, Partizan 27, Čukarički 27, Mladost 23, Napredak 21, Vojvodina 20, Proleter 19.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar