Кинези праве стадион... у Ријеци!

Нови стадион Фудбалског клуба Ријека градиће једна кинеска компанија. Стадион ће имати 12. 500 места, а посао је вредан 31,25 милиона евра, незванично објављују хрватски медији.

Фудбал 16.04.2019 | 20:45
Кинези праве стадион... у Ријеци!
Привредна делегација Кине, која учествује на самиту у Дубровнику, потписала је данас меморандум или намеру о изградњи новог стадиона у Ријеци.

Меморандум су потписали председник ФК Ријека Дамир Мишковић у име предузећа "Стадион Кантрида" и кинеска компанија "Топ Интернатионал Енгинееринг Цорпоратион" (ТИЕЦ), која постоји од 1950. године и бави се изградњом путева, болница, аеродрома, зграда...

Осим развоја и изградње новог стадиона на Кантриди, Кинези су се обавезали да ће преузети и изградњу попратних садржаја попут хотела. 

Ријека већ дужи низ година тражи улагаче у нови стадион и после једногодишњих преговора постигао је договор са Кинезима. 

"Текст меморандума о разумевању уобичајено садржи опис договора две пословне стране, а у овом конкретном случају исказан је интерес за сарадњу на пројекту градње стадионског комплекса Кантрида", објавила је Ријека у саопштењу.

Према незваничним сазнањима хрватских медија, план је да буде изграђен стадион капацитета 12.500 људи, а коштаће око 32 милиона евра.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар