Kinezi prave stadion... u Rijeci!

Novi stadion Fudbalskog kluba Rijeka gradiće jedna kineska kompanija. Stadion će imati 12. 500 mesta, a posao je vredan 31,25 miliona evra, nezvanično objavljuju hrvatski mediji.

Fudbal 16.04.2019 | 20:45
Kinezi prave stadion... u Rijeci!
Privredna delegacija Kine, koja učestvuje na samitu u Dubrovniku, potpisala je danas memorandum ili nameru o izgradnji novog stadiona u Rijeci.

Memorandum su potpisali predsednik FK Rijeka Damir Mišković u ime preduzeća "Stadion Kantrida" i kineska kompanija "Top International Engineering Corporation" (TIEC), koja postoji od 1950. godine i bavi se izgradnjom puteva, bolnica, aerodroma, zgrada...

Osim razvoja i izgradnje novog stadiona na Kantridi, Kinezi su se obavezali da će preuzeti i izgradnju popratnih sadržaja poput hotela. 

Rijeka već duži niz godina traži ulagače u novi stadion i posle jednogodišnjih pregovora postigao je dogovor sa Kinezima. 

"Tekst memoranduma o razumevanju uobičajeno sadrži opis dogovora dve poslovne strane, a u ovom konkretnom slučaju iskazan je interes za saradnju na projektu gradnje stadionskog kompleksa Kantrida", objavila je Rijeka u saopštenju.

Prema nezvaničnim saznanjima hrvatskih medija, plan je da bude izgrađen stadion kapaciteta 12.500 ljudi, a koštaće oko 32 miliona evra.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar