Зашто се будимо ноћу?

Будите се током ноћи и тешко можете поново да заспите. Ујутру устајете уморни и нервозни јер се нисте наспавали.

Здравље 12.04.2019 | 13:46
Зашто се будимо ноћу?
Ујутру устајете уморни и нервозни јер се нисте наспавали. Истраживање је показало да 35 одсто одраслих особа има несаницу неколико пута недељно а 23 одсто се буди бар једном у току ноћи.

Један од разлога је стрес, стручњаци саветују да се опустите пре спавања у чему ће вам највише помоћи топла купка, умирујући чај или масажа. Узрок буђења може бити и неадекватан душек, па се препоручује да га промените бар на седам година. Испрекидан сан биће вам готово загарантован уколико ваш партнер хрче или живите у бучној околини.

Буку можете да ублажите тако што ћете спустити ролетне и самим тим спречити улазак јаког светла у спаваћу собу. Један од разлога честог буђења је и уношење превелике количине течности у организам. Конзумирање алкохола помоћи ће вам да брже заспите али и да се чешће будите.

Новости
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Саша

12.04.2019 17:26

Мени је најгоре ако ме на пола сата до сат прије редовног времена за устајање пробуди потреба за тоалетом.Не могу заспати ако се не испразним, не могу заспати ни након повратка из тоалета.А то ми се деси бар једном недељно и тад се осјећам као кад се помјера сат напријед-просто ми је један сат сна украден.

ОДГОВОРИТЕ