Милан се враћа по Сергеја, прије казне из УЕФА?!

Прошлог лета је било близу. . .

Фудбал 12.04.2019 | 21:15
Милан се враћа по Сергеја, прије казне из УЕФА?!
Милан се ових дана бори за будућност и у неку руку опстанак клуба.

Росонерима опет над главом виси нова казна УЕФА због кршења финансијског фер-плеја за време претходне руководеће гарнитуре, а једини излаз је пласман у Лигу шампиона. Он би донекле, али не потпуно, успео да испегла финансијске рупе настале катастрофалним прелазним роком од пре две године када је потрошено преко 250.000.000 евра и направљен огроман минус.

Миланово ново руководство покушава да спречи отварање новог поступка, да се покаже као одговорно и да отвори дијалог са УЕФА, али истовремено је спремно и на најгору опцију. Очекује се да коначна одлука УЕФА буде саопштена крајем лета и до тада Милан жели да заврши што јер више могуће посла на трансфер пијаци.

Приоритета су два: Евертон Соарес из Гремија и Сергеј Милинковић Савић из Лација.

Росонери већ имају договор са Евертоном, али не и са Гремијом. Нуде 35.000.000 евра, Бразилци траже 50.000.000. Ипак, очекује се да се нађу негде на средини...

Сергеј Милинковић Савић је опсесија директора Леонарда од летос. Газета дело Спорт данас подсећа да је трансфер био близу летос када су Росонери кроз позајмицу с опцијом откупа нудили 80.000.0000 евра и 40.000.000 кроз бонусе. Ипак, Лотито је одбио јер је желео обавезан откуп уговора и није имао довољно времена да нађе адекватну замену којом ће смирити навијаче.

Сада је ситуација другачија. Лотито више не може да поставља услове као летос, а замена је већ спремна. Лацио је понудио 20.000.000 евра за македонско чудо Ељифа Елмаса из Фенербахчеа и очекује се да Таре ускоро заврши тај посао. Долазак Македонца би погурао продају Сергеја.

Иако се за Милинковић Савића и даље интересују Јуве, Интер и неки енгесеки клубови, Милан је најозбиљнији и једини спреман за конкретне кораке. Помиње се да би у причу могли да буду укључени играчи попут Бонавентуре и Боринија.

Ипак, Росонери пре тога морају да реше питање пласмана у Лигу шампиона, а можда и највећи конкурент им је Лацио којег дочекују овог викенда на Сан Сиру што може да буде прекретница за једна од клубова. Сергеј долази у чудну ситуацију да добром партијом против Милана спречи трансфер у исти клуб?!

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар