Milan se vraća po Sergeja, prije kazne iz UEFA?!

Prošlog leta je bilo blizu. . .

Fudbal 12.04.2019 | 21:15
Milan se vraća po Sergeja, prije kazne iz UEFA?!
Milan se ovih dana bori za budućnost i u neku ruku opstanak kluba.

Rosonerima opet nad glavom visi nova kazna UEFA zbog kršenja finansijskog fer-pleja za vreme prethodne rukovodeće garniture, a jedini izlaz je plasman u Ligu šampiona. On bi donekle, ali ne potpuno, uspeo da ispegla finansijske rupe nastale katastrofalnim prelaznim rokom od pre dve godine kada je potrošeno preko 250.000.000 evra i napravljen ogroman minus.

Milanovo novo rukovodstvo pokušava da spreči otvaranje novog postupka, da se pokaže kao odgovorno i da otvori dijalog sa UEFA, ali istovremeno je spremno i na najgoru opciju. Očekuje se da konačna odluka UEFA bude saopštena krajem leta i do tada Milan želi da završi što jer više moguće posla na transfer pijaci.

Prioriteta su dva: Everton Soares iz Gremija i Sergej Milinković Savić iz Lacija.

Rosoneri već imaju dogovor sa Evertonom, ali ne i sa Gremijom. Nude 35.000.000 evra, Brazilci traže 50.000.000. Ipak, očekuje se da se nađu negde na sredini...

Sergej Milinković Savić je opsesija direktora Leonarda od letos. Gazeta delo Sport danas podseća da je transfer bio blizu letos kada su Rosoneri kroz pozajmicu s opcijom otkupa nudili 80.000.0000 evra i 40.000.000 kroz bonuse. Ipak, Lotito je odbio jer je želeo obavezan otkup ugovora i nije imao dovoljno vremena da nađe adekvatnu zamenu kojom će smiriti navijače.

Sada je situacija drugačija. Lotito više ne može da postavlja uslove kao letos, a zamena je već spremna. Lacio je ponudio 20.000.000 evra za makedonsko čudo Eljifa Elmasa iz Fenerbahčea i očekuje se da Tare uskoro završi taj posao. Dolazak Makedonca bi pogurao prodaju Sergeja.

Iako se za Milinković Savića i dalje interesuju Juve, Inter i neki engeseki klubovi, Milan je najozbiljniji i jedini spreman za konkretne korake. Pominje se da bi u priču mogli da budu uključeni igrači poput Bonaventure i Borinija.

Ipak, Rosoneri pre toga moraju da reše pitanje plasmana u Ligu šampiona, a možda i najveći konkurent im je Lacio kojeg dočekuju ovog vikenda na San Siru što može da bude prekretnica za jedna od klubova. Sergej dolazi u čudnu situaciju da dobrom partijom protiv Milana spreči transfer u isti klub?!

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar