Реал је најближи Јовићу, спремно је и 70.000.000 евра!

Чека се само Зидан. . .  Српски нападач је сада много ближе Мадриду недо Барселони.

Фудбал 15.04.2019 | 23:00
Реал је најближи Јовићу, спремно је и 70.000.000 евра!
Изгледало је у једном тренутку пре месец дана да ће Лука Јовић бити прво летње појачање Барселоне јер је све ишло у том смеру, али последњих недеља се ситуација окренула.

Како се прича са Каталонцима хладила, тако се загревала прича са Реал Мадридом. Мадридска Марка јутрос као једну од ударних вести доноси да Реал је све ближе коначној одлуци да купи Јовића.

Шта се променило последњих недеља?

Симптоматично је да је интерес Барселоне почео да се хлади када је у јавност процурела фотографија Јовићевог менаџера Фалија Рамаданија са састанка у Мадриду са другим човеком Реала и првим трансфер оперативцем Хосеом Анхелом Санчесом. Помињало се тада и име Миралема Пјанића којег Рамаданитакође заступа, али изгледа да је једина тема био Јовић.

Од тада, каталонски медији све више хладе причу о Барселони позивајући се на изворе из клуба, а нису случајне ни речи Јовићевог оца Милана у немачкој штампи да „Лука није заинтересован за прелазак у Барселону“. Каталонци су последњих дана направили заокрет и потпуно се окренули Гризману уз најаве да би Јовић могао да дође у Барсу тек 2020. године пошто се још једну сезону докаже у Ајнтрахту. Интересантно је како су Каталонци пре само пар недеља писали да је Јовић прошао све филтере Барселоне, како је доказао да је играч за њих и да су директори Сегура, Абидал и Планес прешли на реализацију посла.

Изгледа да је посреди новац и да Барса није била спремна да уђе у лицитацију са Реалом. Или је проценила да Јовић није вредан лицитације...

Мадридска Марка данас пише да је Јовићев трансфер у Реал Мадрид на „стендбају“ и да се чека зелено светло Зиднедина Зидана. Марка открива да је Реал спреман да иде и доо 70.000.000 евра за куповину Јовића ако тренер одобри операцију. Сви у клубу су сложни да је Реалу потребна нова „деветка“ која ће прво заоштрити конкуренцију Кариму Бенземи и онда га постепено сменити из прве поставе.

А играч који се људима из Реала највише свиђа за ту улогу је баш Јовић. Из разних разлога су отпали сви ранији кандидати који су се помињали попут Левандовског, Кејна, Каванија, Икардија...

Ако Зидан одобри куповину, Реал креће у реализацију посла и има џокере у рукаву. Већ годинама Краљевски клуб и Ајнтрахт имају врло пријатељске односе што се видело на позајмицама Ваљеха, Маскарела и од прошлог лета Лукаса Тора. Сви они су Реалова деца којима је Ајнтрахт давао шансу да се развијају на позајмици. И сада Ајнтрахт има на мети Реалове младе играче. Немачки клуб жели омладинца Педра Руиза Делгада, али и Раула де Томаса, нападача који блиста на позајмици у Рајо Ваљекану и који би могао да буде идеална замена за Јовића.

Реал би могао да искористи своје младе играче за трансфер Јовића, а Немци би добили паре и замену. Такође, Реал би се осигурао повратним клаузулама као што је то раније радио у случају својих младих играча у Бундеслиги попут Карвахала или Хакимија.

Марка пише и да Реалов директор Хосе Анхел Санчес врло добро зна каква су Јовићева размишљања и где би играч желео да заврши.

Чека се Зидан да пресече. Наредних недеља ће бити одржан кључни састанак у Реалу око трансфер политике за лето. Куповина нападача је један од циљева, а Лука Јовић је тренутно у пол позицији. Други мадридски лист Ас пише јутрос да су Реалови скаути и синоћ били у Лисабону и да је Јовић био један од разлога. Британски Сановог јутра доноси вест да је на утакмици Бенфике и Ајнтрахта био и спортски директор Манчестер Ситија ЋикиБегиристајн, а да је разлог његове посете такође био Јовић.

Ипак, Реал је у овом тренутку најозбиљнији кандидат за куповину Луке Јовића.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар