Real je najbliži Joviću, spremno je i 70.000.000 evra!

Čeka se samo Zidan. . .  Srpski napadač je sada mnogo bliže Madridu nedo Barseloni.

Fudbal 15.04.2019 | 23:00
Real je najbliži Joviću, spremno je i 70.000.000 evra!
Izgledalo je u jednom trenutku pre mesec dana da će Luka Jović biti prvo letnje pojačanje Barselone jer je sve išlo u tom smeru, ali poslednjih nedelja se situacija okrenula.

Kako se priča sa Kataloncima hladila, tako se zagrevala priča sa Real Madridom. Madridska Marka jutros kao jednu od udarnih vesti donosi da Real je sve bliže konačnoj odluci da kupi Jovića.

Šta se promenilo poslednjih nedelja?

Simptomatično je da je interes Barselone počeo da se hladi kada je u javnost procurela fotografija Jovićevog menadžera Falija Ramadanija sa sastanka u Madridu sa drugim čovekom Reala i prvim transfer operativcem Hoseom Anhelom Sančesom. Pominjalo se tada i ime Miralema Pjanića kojeg Ramadanitakođe zastupa, ali izgleda da je jedina tema bio Jović.

Od tada, katalonski mediji sve više hlade priču o Barseloni pozivajući se na izvore iz kluba, a nisu slučajne ni reči Jovićevog oca Milana u nemačkoj štampi da „Luka nije zainteresovan za prelazak u Barselonu“. Katalonci su poslednjih dana napravili zaokret i potpuno se okrenuli Grizmanu uz najave da bi Jović mogao da dođe u Barsu tek 2020. godine pošto se još jednu sezonu dokaže u Ajntrahtu. Interesantno je kako su Katalonci pre samo par nedelja pisali da je Jović prošao sve filtere Barselone, kako je dokazao da je igrač za njih i da su direktori Segura, Abidal i Planes prešli na realizaciju posla.

Izgleda da je posredi novac i da Barsa nije bila spremna da uđe u licitaciju sa Realom. Ili je procenila da Jović nije vredan licitacije...

Madridska Marka danas piše da je Jovićev transfer u Real Madrid na „stendbaju“ i da se čeka zeleno svetlo Zidnedina Zidana. Marka otkriva da je Real spreman da ide i doo 70.000.000 evra za kupovinu Jovića ako trener odobri operaciju. Svi u klubu su složni da je Realu potrebna nova „devetka“ koja će prvo zaoštriti konkurenciju Karimu Benzemi i onda ga postepeno smeniti iz prve postave.

A igrač koji se ljudima iz Reala najviše sviđa za tu ulogu je baš Jović. Iz raznih razloga su otpali svi raniji kandidati koji su se pominjali poput Levandovskog, Kejna, Kavanija, Ikardija...

Ako Zidan odobri kupovinu, Real kreće u realizaciju posla i ima džokere u rukavu. Već godinama Kraljevski klub i Ajntraht imaju vrlo prijateljske odnose što se videlo na pozajmicama Valjeha, Maskarela i od prošlog leta Lukasa Tora. Svi oni su Realova deca kojima je Ajntraht davao šansu da se razvijaju na pozajmici. I sada Ajntraht ima na meti Realove mlade igrače. Nemački klub želi omladinca Pedra Ruiza Delgada, ali i Raula de Tomasa, napadača koji blista na pozajmici u Rajo Valjekanu i koji bi mogao da bude idealna zamena za Jovića.

Real bi mogao da iskoristi svoje mlade igrače za transfer Jovića, a Nemci bi dobili pare i zamenu. Takođe, Real bi se osigurao povratnim klauzulama kao što je to ranije radio u slučaju svojih mladih igrača u Bundesligi poput Karvahala ili Hakimija.

Marka piše i da Realov direktor Hose Anhel Sančes vrlo dobro zna kakva su Jovićeva razmišljanja i gde bi igrač želeo da završi.

Čeka se Zidan da preseče. Narednih nedelja će biti održan ključni sastanak u Realu oko transfer politike za leto. Kupovina napadača je jedan od ciljeva, a Luka Jović je trenutno u pol poziciji. Drugi madridski list As piše jutros da su Realovi skauti i sinoć bili u Lisabonu i da je Jović bio jedan od razloga. Britanski Sanovog jutra donosi vest da je na utakmici Benfike i Ajntrahta bio i sportski direktor Mančester Sitija ĆikiBegiristajn, a da je razlog njegove posete takođe bio Jović.

Ipak, Real je u ovom trenutku najozbiljniji kandidat za kupovinu Luke Jovića.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar