Нереса хоће ПСЖ, Јувентус, Борусија и Ливерпул!

Крилни нападач Ајакса, Давид Нерес, одличним играма ове сезоне привукао је пажњу најбољих европских клубова.  Постоји ли неко да га неће?! Гомила клубова жели Бразилца из Ајакса. . .

Фудбал 16.04.2019 | 08:00
Нереса хоће ПСЖ, Јувентус, Борусија и Ливерпул!
Медији наводе да га прате Пари Сен Жермен, Јувентус, Борусија Дортмунд те градски ривали Ливерпула и Евертон.

Бразилски фудбалер је био стрелац сјајног гола у ремију против управо Јувентуса (1:1) у четвртфиналу Лиге шампиона и додатно подигао цену за могући трансфер на лето, која се тренутно креће око 45 милиона евра.

Најупорнији је Ливерпул који жели да доведе новопеченог репрезентативца Бразила као велику подршку Садију Манеу, Мохамеду Салаху и земљаку Роберту Фирмину у већ јаком нападу.

Нерес је у клубу из Амстердама од јануара 2017. године и плаћен је 12 милиона евра Сао Паулу.

За Бразил је дебитовао 26. марта у пријатељском мечу против Чешке у Прагу када је заменио Евертоновог нападача Ричарлисона.

Ајакс је већ продао Френкија де Јонга у Барселону, полако се мири и са продајом Матијса де Лихта, али ту неће бити крај черупања суперталентованог тима Копљаника.

Следећи на мети богатих и моћних је сјајни Давид Нерес. Талентовани Бразилац је прелепим голом против Јувентуса у Лиги шампиона још једном показао да се ради о огромном таленту и усмерио рефлекторе европске јавности ка себи.

Још прошле зиме је Ајакс имао понуду од 50.000.000 евра из Кине за Нереса али је играч одбио јер жели да напредује у некој јачој лиги. Тада се помињало и да је Борусија Дортмунд послала понуду али је одбијена. Интерес немачких Милионера се од тада још више појачао.

Али нису сами... Заинтересованих купаца је све више.

Арсенал и Евертон су озбиљно загризли за Нереса, спремили по 40.000.000 евра, али су сада у игри и Манчестер Јунајтед, Ливерпул, па чак и Челси.

Арсенал неће имати велики буџет и само једно велико појачање се очекује на Емиратима наредног лета. То би могао да буде Нерес. Тобџије су спремне да плате око 40.000.000 евра за Бразилца и већ су ступили у контакт са Ајаксом. Као и Евертон који је такође конктактирао Ајакс.

Међутим, њихове шансе неће бити велике ако Манчестер Јунајтед и Ливерпул крену озбиљно по Бразилца. Јунајтед тражи крило, помињали су се Жоао Феликс, Герет Бејл, Џејсон Санчо али су они тешко оствариве мете док је Нерес приступачнија опција. И Ливерпул тражи појачање у нападу, а Нерес би донео додатне опције Клопу поред трилинга Мане – Салах – Фирмино.

Чак ни Челси не седи скрштених руку упкрос казни од стране ФИФА и забрани регистрације играча у наредна два прелазна рока. Плавци су уложили жалбу, надају се укидању суспензије, али шансе за то нису велике. Ипак, покушаће да наговоре Нереса да остане још годину дана  у Ајаксу и да им се онда прикључи. Азар и Хадсон Одои су близу одлазака, купљен је Пулишић као замена, али им је потребно још једно крило.

На крају, ни Борусија Дортмунд није одустала. Иако је зимус одбијена, у зависности од продаје Санча је спремна да изађе са новом понудом за Нереса.

Ајакс не жели да прода младог Бразилца, хоће да га задржи, али ако стигне понуда јача од 50.000.000 евра неће моћи да одбије.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар