Neresa hoće PSŽ, Juventus, Borusija i Liverpul!

Krilni napadač Ajaksa, David Neres, odličnim igrama ove sezone privukao je pažnju najboljih evropskih klubova.  Postoji li neko da ga neće?! Gomila klubova želi Brazilca iz Ajaksa. . .

Fudbal 16.04.2019 | 08:00
Neresa hoće PSŽ, Juventus, Borusija i Liverpul!
Mediji navode da ga prate Pari Sen Žermen, Juventus, Borusija Dortmund te gradski rivali Liverpula i Everton.

Brazilski fudbaler je bio strelac sjajnog gola u remiju protiv upravo Juventusa (1:1) u četvrtfinalu Lige šampiona i dodatno podigao cenu za mogući transfer na leto, koja se trenutno kreće oko 45 miliona evra.

Najuporniji je Liverpul koji želi da dovede novopečenog reprezentativca Brazila kao veliku podršku Sadiju Maneu, Mohamedu Salahu i zemljaku Robertu Firminu u već jakom napadu.

Neres je u klubu iz Amsterdama od januara 2017. godine i plaćen je 12 miliona evra Sao Paulu.

Za Brazil je debitovao 26. marta u prijateljskom meču protiv Češke u Pragu kada je zamenio Evertonovog napadača Ričarlisona.

Ajaks je već prodao Frenkija de Jonga u Barselonu, polako se miri i sa prodajom Matijsa de Lihta, ali tu neće biti kraj čerupanja supertalentovanog tima Kopljanika.

Sledeći na meti bogatih i moćnih je sjajni David Neres. Talentovani Brazilac je prelepim golom protiv Juventusa u Ligi šampiona još jednom pokazao da se radi o ogromnom talentu i usmerio reflektore evropske javnosti ka sebi.

Još prošle zime je Ajaks imao ponudu od 50.000.000 evra iz Kine za Neresa ali je igrač odbio jer želi da napreduje u nekoj jačoj ligi. Tada se pominjalo i da je Borusija Dortmund poslala ponudu ali je odbijena. Interes nemačkih Milionera se od tada još više pojačao.

Ali nisu sami... Zainteresovanih kupaca je sve više.

Arsenal i Everton su ozbiljno zagrizli za Neresa, spremili po 40.000.000 evra, ali su sada u igri i Mančester Junajted, Liverpul, pa čak i Čelsi.

Arsenal neće imati veliki budžet i samo jedno veliko pojačanje se očekuje na Emiratima narednog leta. To bi mogao da bude Neres. Tobdžije su spremne da plate oko 40.000.000 evra za Brazilca i već su stupili u kontakt sa Ajaksom. Kao i Everton koji je takođe konktaktirao Ajaks.

Međutim, njihove šanse neće biti velike ako Mančester Junajted i Liverpul krenu ozbiljno po Brazilca. Junajted traži krilo, pominjali su se Žoao Feliks, Geret Bejl, Džejson Sančo ali su oni teško ostvarive mete dok je Neres pristupačnija opcija. I Liverpul traži pojačanje u napadu, a Neres bi doneo dodatne opcije Klopu pored trilinga Mane – Salah – Firmino.

Čak ni Čelsi ne sedi skrštenih ruku upkros kazni od strane FIFA i zabrani registracije igrača u naredna dva prelazna roka. Plavci su uložili žalbu, nadaju se ukidanju suspenzije, ali šanse za to nisu velike. Ipak, pokušaće da nagovore Neresa da ostane još godinu dana  u Ajaksu i da im se onda priključi. Azar i Hadson Odoi su blizu odlazaka, kupljen je Pulišić kao zamena, ali im je potrebno još jedno krilo.

Na kraju, ni Borusija Dortmund nije odustala. Iako je zimus odbijena, u zavisnosti od prodaje Sanča je spremna da izađe sa novom ponudom za Neresa.

Ajaks ne želi da proda mladog Brazilca, hoće da ga zadrži, ali ako stigne ponuda jača od 50.000.000 evra neće moći da odbije.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar