Ево шта је Вучић поручио опозицији

Доста сте уништили, урушили, доста је било пљачкашке владавине, вријеме је да неко гради и ради за будућност Србије, поручио је у Новом Саду Александар Вучић.

Србија 11.04.2019 | 20:16
Ево шта је Вучић поручио опозицији
Предсједник Србије Александар Вучић је на великом митингу у Новом Саду говорио о опозицији и истакао да већина људи хоће да гради и ради, као и да живи од свог рада.

Упитао је зашто су неки толико жучни, зашто постоји мржња код дијела људи који се, како кажу, баве политиком, а који прије свега насилним методама желе на власт.

"Хтели би да уведу нови принцип - 'није важно како гласају људи и за кога су људи, већ само колико буку да правите и насилни да будете'", подвукао је он.

Вучић је указао да смо због тога гледали како носе вјешала, како са тестерама упадају у РТС, па прије тога туку новинарке Пинка на њиховом радном мјесту, а да нико није рекао извини или немојте, а потом су напали жене у Скупштини града које су жељеле само да изађу, па им пјевали "Онесвести се", пријетили шамарчинама.

"Говоре како су они будућност, а ми прошлост. Зашто ћутимо пред свим тим - упитао сам се. Да ли се стидимо оних који би да бране некоме да се креће, који фашистичким методама желе да зауставе живот, 10 одсто који би силом да преузму власт и краду. Не плашимо се и нећемо да ћутимо. Хоћемо да покажемо да је пристојна Србија, нормална Србија, која хоће да гради и ради. Иако у томе не учествујем, стидим се када видим те људе да чупају наше знакове, ограде, а ми правимо један од најлепших тргова у Европи. Баш као што се у Бечу читав центар реновира, хоћемо да у Београд привучемо туристе и да буде лепши", казао је он.

Рекао је да су се ти, који се залажу за долазак на власт насиљем, преварили у једној ствари, а то је да су мислили када некога опколе и окруже да ће се он уплашити и склонити.

"Од чега да се склонимо", упитао је он, на шта је из масе било повика „хапси банду":

"Не треба да их хапсимо, већ треба да им помогнемо да се уразуме и да уђу у воз промена, модеризације Србије, преданих и вредних људи. Сви су добродошли", поручио је Вучић.



Важно је, додао је он, да им се каже да све могу да раде, да га мрзе колико хоће, али само никога не смеју да туку, ограничавају некоме кретање и да руше што радници у Србији стварају.

"Још једна порука њима. Рекао сам безброј пута да нећу да разговарам са фашистичким лидером Обрадовићем и двојицом лопова Ðиласом и Јеремићем, али обавеза свих других у парламенту Србије је да разговара са онима који су посланици. Важно је да постоји дијалог, а не насиље. Разговор, а не уцене и да се ред не заводи тестерама", рекао је он.

То је, истакао је, порука снаге, а не слабости.

Вучић је истакао да у Србији насиље и фашизам никада нису и никада неће проћи, а да је овај скуп у Новом Саду доказ преданости грађана, снаге, озбољности и одговорности да се тој пошасти супроставимо заједно.

"Не вршите притисак"

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је међународној заједници да не наставља са притиском на нашу земљу и да неће одустати од става да за наставак разговора за Приштином прво треба укинути таксе.

"Не зовите Србију, укините таксе и ми ћемо сами доћи", поручио је Вучић на скупу у Новом Саду, на којем га је, упркос киши, дочекало више десетина хиљада грађана.

"Приштина се бахато и осионо понаша. Мисле да ће сваком врстом безобзирности, којој изложе Србију, ослабити нашу земљу. То што смо пристојни и тражимо разговор и дијалог не значи да смо слаби. Србија је данас много снажнија него што је била пре пет, 10 или 20 година", нагласио је Вучић.

Поручио је да то морају да знају они који потцјењују Србију и који мисле да ће да је баце на колена.

"Порука и мој одговор међународној заједници, која већ данима врши притисак и наставиће наредних дана да ме позивају и врше пристиска да одустанем од тога да нема наставка разговора док не укину таксе, јесте: Џаба сте кречили, не зовите Србију, укините таксе и ми ћемо сами доћи. Притисак вам никакав неће проћи", поручио је предсједник Србије.

Како је рекао, доста је било понижавања Србије и ниподаштавања нашег народа.

"Никоме нажао нисмо ништа учинили, испуњавали смо све своје међународне обавезе. Али, нећемо дати никоме да Србју гази", нагласио је предсједник.

(Тањуг)

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Страшно!

11.04.2019 18:27

Народ је глуп, затуван, јадан и бијеан. А о њему се нема шта рећ,и само ужас као и овај наш. Српски народ никада није био у горој ситуацији, пред уништење, ако се некако не одбрани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре страсно

11.04.2019 18:47

Нису их Јапанци бирали за предсједнике вец српски народ,једино је сигурно да спадамо у глуп и препотентан народ,сви гурају у једну страну а ми контра,тек це рацуни доци на наплату за ово насе срљање задњих 30 година.

Name

МД

11.04.2019 18:49

Никад примитивнији и необразованији. Ако су њима добри Вучић, Весић, Вулин, Жељко Митровић и онај Вучићевић из Информера, онда ништа. Од власти с обе стране Дрине, опорављаћемо се деценијама. Они су као временска непогода, која никако да прође, а штете немјерљиве.

Name

Ре за МД

12.04.2019 04:51

Па ето били су образовани кадрови као што су Дјилас,Обрадовић и пропала братија,па било је боље у Србији? Доста више те памети и пљачке! Него на посо,није ово више социјализам па да лежиш осам сати на послу,али и то вама није ваљало? Када че Србима нешто ваљати?

Name

ђилас вук и боско

12.04.2019 06:47

Па зар ти стварно мислис да би ова три дегенерика могла несто урадити за народ.

Name

Миладин

12.04.2019 10:04

Овај што говори о пљачки прошле владе , види ли пљачку тренутне владе ? Колико је скупљи километар пута , или било које инвестиције од реалне цијене.

Name

гуз

11.04.2019 18:29

Нема нико из Новог Сада,све досло из других дијелова Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.04.2019 04:48

Ето ти знаш да нема никог из НС... А иначе познејеш новосадјане?

Name

МГРАД

11.04.2019 18:41

Вуцицу свака ти цаст дигао си Србију из мртвих а сто се тице подрске народа то си доказао на изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеница

11.04.2019 19:22

Конацно неко ко види својим оцима. Вуциц је дигао Србију из пепела.Процита ове предходне коментаре и питасе дали ови људи знају гдје је Србија кад овако пису.

Name

Познавалац прилика

11.04.2019 19:36

Вас двојица претходних сте прави премјер нашег затуцаног народа који ни послије 28 година ништа не схвата а ни ти може схватити.

Name

свака цаст

11.04.2019 19:21

прави цовјек на правом мјесту, за разлику од неких који би поново у униформу и пуску у руке, е мој син вала неце лопови

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.04.2019 13:43

Лазна реторика мира

Name

Басариц

11.04.2019 19:27

Вуциц,Додик, српска Црква нас спасавају од нас самих и Нато.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

11.04.2019 19:36

Само ти замјерам што не питсш додикс што продаде јасеновачку грађу хрватима,и пуно се са њим састајеш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роцк

11.04.2019 20:51

Тужно ,жалосно глупи народе пет година нацвласти шта вам је боље најбједнији а најскупљи сте у региону...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.04.2019 04:46

Могао би мало да се описмениш прије него нешто напишеш! Зашто мислиш да је Вучко лош за Србију!!! Наведи ми шта је предходна власт урадила у Србији,наведи шта је наша власт урадила и ради за РС? Направи паралелу па коментариши!!!

Name

Људина

12.04.2019 06:09

ВЕЛИКА СИ ЉУДИНА СРБИЈА БОЉЕГ НЕМА. ЗАМЈЕРАМ ТИ ШТО СИ СТАЛНО УЗ ДОДИКА АЛ МОЖДА НЕЗНАШ ДАЈЕ ТАЈ ЧОВЈЕК АКО СЕ МОЖЕ НАЗВАТИ ЧОВЈЕКОМ УНИШТИО СВЕ ШТО ЈЕ СРПСКОМ НАРОДУ ПРИПАДАЛО.

Name

Добро познато и доказано

11.04.2019 21:59

Вучића, ако ниси глуп,можеш само мрзити.Ни у једном граду,осим Београда, није овај човјек омражен као и Нс,а наводно се скупило оволико људи.Све сендвичари из Србијанских провинција

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

11.04.2019 22:04

Стварно ми није јасно овдје неке коментаре човек добија задњих пар избора са убедљивом већином и сада моментално стоји још боље и сад би шацица да им испуни жељу и да да оставку и каже :Ево изволите па владате. Е то им сигурно неће дозволити. Опозиција шта ради својим поступцима још нагони воду на Вуцицеву воденицу. Исто је у ЦГ исто је код нас у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

11.04.2019 23:47

Е колико си јадног народа натјерао да додје видили смо аутобусе и аутобусе народа сендвице и како се крију од камера е мој Алек у цосак ниси вратио књигу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјунта бл

12.04.2019 04:47

Дакле, и даље смо заглављени у '90-им.

ОДГОВОРИТЕ