Сједница Главног одбора 21. априла

Након сједнице Предсједништва СДС-а саопштено је да је разговарано, између осталог, о унутарстраначким изборима, али и смјерницама даљег рада.

Република Српска 11.04.2019 | 20:03
Сједница Главног одбора 21. априла
Предсједник СДС-а Вукота Говедарица није ни потврдио, ни демантовао спекулације о бројним именима кандидата, али је рекао да ће се све знати на наредној сједници Главног одбора странке.

''Што се тиче унутарстраначких избора, 21. априла ће бити одржана сједница Главног одбора на којој ће се разматрати о коначном тексту критерија о унутарстраначким изборима у Источном Сарајеву. Немамо истакнутих званичних кандидатура. Неке су се јављале. Званично, у странку није дошла ни једна званична кандидатура, видјећемо'', казао је Говедарица.

Предсједништво СДС-а пружило је подршку министру безбједности БиХ Драгану Мектићу у афери о доласку хрватске обавјештајне службе у БиХ и врбовању селефија.

''Предсједништво СДС је дало подршку Мектићу'', нагласио је Говедарица.

Када је ријеч о НАТО интеграцијама, СДС остаје при ставу да БиХ не треба да буде дио Сјеверноатлантског савеза.

''Ми свој став никад нисмо промијенили. Неприхватљив је пут БиХ ка НАТО. Није добар за грађане ниједног ентитета'', казао је он.

Предсједништво СДС-а разговарало је и о 9. јануару и прослави дана Републике Српске. Сматрају да тај дан треба да има посебан Закон мимо постојећег Закона о празницима.



БН ТВ

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Источно Сарајево

11.04.2019 18:24

Не трчи пред руду,не даји никакве изјаве о НАТУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мудрост

12.04.2019 02:16

Дргар из Источног Сарајева је потпуно у праву. Говедарица не треба да трчи пред руду кад је у питању НАТО. Он мора да саслуша старије, искусније и умније и да управља својим емоцијама. Управљати собом је веома тешко, али је могуће уз помоћ добрих савјетника. Говедарица има харизму, али нема добре савјетнике и мораће да их обезбједи уколико жели да буде истински и мудри вођа српског народа у Републици Српској. Вјерујем да ће му СДС дати повјерење и изабрати га поново за предсједника и да ће СДС освјежити своје редове младим е енергичним људима, као и да ће се захвалити неким старијим кадровима који су тајкунске крви и не разликују се од тајкуна СНСД-а. Оно што СДС и друга опозиција, а прије свих ПДП морају урадити, а то је да направе и формални организациони облик повезивања и дјеловања. На тај начин би се створила форма одговорности за евентуално одступање од заједничких правила понашања. За то постоје добри провјерени организациони модели и нема разлога да их опозиција не прихвати. Исто тако питане је дана када ће ДНС постати опозиција, тако да сва да дешавања треба не само спремно дочекати, већ их и подстицати.

Name

Игор

12.04.2019 03:33

Стварно је јуне. Цути кад те нико ниста не пита , пусти "побједника" нека то рјесава .

Name

Изјава

12.04.2019 08:58

Нажалост, све су дилетанти у опозицији. А овај је један од најгрђих примјера. Одмах послије Мектића. Гуслар дифовац, а двије смислене реченице није у стању да састави. Не зна гдје је пошао. Само зна да се грчевито држи за трунчић неке функције. Престрашна алтернатива овима на власти који су на самој граници способности.

Name

Браво

11.04.2019 19:29

Вукота,ставове не мјењаш,збориш птаво,људски да аргументима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милана

11.04.2019 19:59

Не помињи Вашингтон нити нато,заобиђи као киша око крагујевца...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ботицели

11.04.2019 20:34

Сви ви спроводите проруску политику,а врло добро знате да то није у интересу српског народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре(ботицели)алитиц

12.04.2019 03:59

Сви проруси а сви би на запад... Руси це једино бити добри за бурлу и његову свиту кад нагуле, када их ти исти амери пусте низ воду ( изненада се објаве колицине новца на тајним рацунима, открију налогодваци неријесиних убистава, финансијске малверзације и сл.) Далеко смо ми од Русије да би нас вољели. "Далеко од оцију далеко од срца". Ми смо само за подкусуривање. А НАТО је вец потписан, само бурло мора наци издајнике потенцијалне да их окриви за издајницку политику.

Name

Истоцно Сарајево

11.04.2019 21:07

Само Милицевиц,Бабаљ и Цицко!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

12.04.2019 06:14

Ја ово баш нисам разумео. Подршка Мектићу а нисмо за НАТО. Каква је то подршка кад је он јавно изјавио да је за НАТО? Хм

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.04.2019 09:55

Шта ти није јасно?У СДС котира више струја,које се тотално разликују.