Sjednica Glavnog odbora 21. aprila

Nakon sjednice Predsjedništva SDS-a saopšteno je da je razgovarano, između ostalog, o unutarstranačkim izborima, ali i smjernicama daljeg rada.

Republika Srpska 11.04.2019 | 20:03
Sjednica Glavnog odbora 21. aprila
Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica nije ni potvrdio, ni demantovao spekulacije o brojnim imenima kandidata, ali je rekao da će se sve znati na narednoj sjednici Glavnog odbora stranke.

''Što se tiče unutarstranačkih izbora, 21. aprila će biti održana sjednica Glavnog odbora na kojoj će se razmatrati o konačnom tekstu kriterija o unutarstranačkim izborima u Istočnom Sarajevu. Nemamo istaknutih zvaničnih kandidatura. Neke su se javljale. Zvanično, u stranku nije došla ni jedna zvanična kandidatura, vidjećemo'', kazao je Govedarica.

Predsjedništvo SDS-a pružilo je podršku ministru bezbjednosti BiH Draganu Mektiću u aferi o dolasku hrvatske obavještajne službe u BiH i vrbovanju selefija.

''Predsjedništvo SDS je dalo podršku Mektiću'', naglasio je Govedarica.

Kada je riječ o NATO integracijama, SDS ostaje pri stavu da BiH ne treba da bude dio Sjevernoatlantskog saveza.

''Mi svoj stav nikad nismo promijenili. Neprihvatljiv je put BiH ka NATO. Nije dobar za građane nijednog entiteta'', kazao je on.

Predsjedništvo SDS-a razgovaralo je i o 9. januaru i proslavi dana Republike Srpske. Smatraju da taj dan treba da ima poseban Zakon mimo postojećeg Zakona o praznicima.



BN TV

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Istočno Sarajevo

11.04.2019 18:24

Ne trči pred rudu,ne daji nikakve izjave o NATU.

ODGOVORITE
Name

mudrost

12.04.2019 02:16

Drgar iz Istočnog Sarajeva je potpuno u pravu. Govedarica ne treba da trči pred rudu kad je u pitanju NATO. On mora da sasluša starije, iskusnije i umnije i da upravlja svojim emocijama. Upravljati sobom je veoma teško, ali je moguće uz pomoć dobrih savjetnika. Govedarica ima harizmu, ali nema dobre savjetnike i moraće da ih obezbjedi ukoliko želi da bude istinski i mudri vođa srpskog naroda u Republici Srpskoj. Vjerujem da će mu SDS dati povjerenje i izabrati ga ponovo za predsjednika i da će SDS osvježiti svoje redove mladim e energičnim ljudima, kao i da će se zahvaliti nekim starijim kadrovima koji su tajkunske krvi i ne razlikuju se od tajkuna SNSD-a. Ono što SDS i druga opozicija, a prije svih PDP moraju uraditi, a to je da naprave i formalni organizacioni oblik povezivanja i djelovanja. Na taj način bi se stvorila forma odgovornosti za eventualno odstupanje od zajedničkih pravila ponašanja. Za to postoje dobri provjereni organizacioni modeli i nema razloga da ih opozicija ne prihvati. Isto tako pitane je dana kada će DNS postati opozicija, tako da sva da dešavanja treba ne samo spremno dočekati, već ih i podsticati.

Name

Igor

12.04.2019 03:33

Stvarno je june. Cuti kad te niko nista ne pita , pusti "pobjednika" neka to rjesava .

Name

Izjava

12.04.2019 08:58

Nažalost, sve su diletanti u opoziciji. A ovaj je jedan od najgrđih primjera. Odmah poslije Mektića. Guslar difovac, a dvije smislene rečenice nije u stanju da sastavi. Ne zna gdje je pošao. Samo zna da se grčevito drži za trunčić neke funkcije. Prestrašna alternativa ovima na vlasti koji su na samoj granici sposobnosti.

Name

Браво

11.04.2019 19:29

Вукота,ставове не мјењаш,збориш птаво,људски да аргументима.

ODGOVORITE
Name

milana

11.04.2019 19:59

Ne pominji Vašington niti nato,zaobiđi kao kiša oko kragujevca...

ODGOVORITE
Name

boticeli

11.04.2019 20:34

Svi vi sprovodite prorusku politiku,a vrlo dobro znate da to nije u interesu srpskog naroda.

ODGOVORITE
Name

Re(boticeli)alitic

12.04.2019 03:59

Svi prorusi a svi bi na zapad... Rusi ce jedino biti dobri za burlu i njegovu svitu kad nagule, kada ih ti isti ameri puste niz vodu ( iznenada se objave kolicine novca na tajnim racunima, otkriju nalogodvaci nerijesinih ubistava, finansijske malverzacije i sl.) Daleko smo mi od Rusije da bi nas voljeli. "Daleko od ociju daleko od srca". Mi smo samo za podkusurivanje. A NATO je vec potpisan, samo burlo mora naci izdajnike potencijalne da ih okrivi za izdajnicku politiku.

Name

Istocno Sarajevo

11.04.2019 21:07

Samo Milicevic,Babalj i Cicko!!!

ODGOVORITE
Name

Па

12.04.2019 06:14

Ја ово баш нисам разумео. Подршка Мектићу а нисмо за НАТО. Каква је то подршка кад је он јавно изјавио да је за НАТО? Хм

ODGOVORITE
Name

re

12.04.2019 09:55

Šta ti nije jasno?U SDS kotira više struja,koje se totalno razlikuju.