Рафа је први фаворит за титуле на шљаци!

Бивши тренер Рафаела Надала, његов стриц Тони, сматра да ће шпански тенисер у предстојећем делу сезоне и турнирима на шљаци бити у топ форми.

Тенис 15.04.2019 | 20:30
Рафа је први фаворит за титуле на шљаци!
Уочи старта трећег мастерса сезоне, у Монте Карлу, Тони Надал је анализирао ситуацију и верује да ће Рафа, који је прескочио такмичење у Мајамију због повреде, бити спреман.

Други тенисер света се припремао на својој родној Мајорци за серију такмичења на најспоријој подлози, а уу Монте Карлу ће покушати да освоји 12. титулу.

"Он је први фаворит за освајање титула на шљаци, то је сасвим јасно. Гледао сам га како тренира, добро је ударао, има много самопоуздања и верује да ће имати добру сезону на шљаци", каже Тони Надал.

Он је свестан да до трофеја неће доћи лако пошто ће конкуренција бити прилично јака. У Монте Карлу, први носилац је Новакк Ђоковић, а тамо ће бити и Александер Зверев, Доминик Тим, Кеи Нишикори, Стефанос Циципас, Марин Чилић и Карен Хачанов. Роџер Федерер ће на шљаци заиграти тек на турниру у Мадриду.

"Рафи неће бити лако, имаће са друге стране веома добре играче као што су Ђоковић, Зверев, али по овоме како је тренирао, мислим да је главни фаворит. У својој академији стално понављам студентима како Рафу никада нису спречиле бројне недаће са повредама да стално буде у врху од 2005. године", додао је Тони.

Он типује на још једног шпанског тенисера да би могао бити пријатно изненађење, када је реч о турнирима који долазе.

"Хауме Мунар може све да изненади. Гледао сам га како је играо у Мајамију против Кевина Андерсона. Он је у нашу академију дошао као 290. на свету, сада је 60. Велики је такмичар и један од тих млађих који су направили највећи напредак", закључио је Тони Надал.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар