Rafa je prvi favorit za titule na šljaci!

Bivši trener Rafaela Nadala, njegov stric Toni, smatra da će španski teniser u predstojećem delu sezone i turnirima na šljaci biti u top formi.

Tenis 15.04.2019 | 20:30
Rafa je prvi favorit za titule na šljaci!
Uoči starta trećeg mastersa sezone, u Monte Karlu, Toni Nadal je analizirao situaciju i veruje da će Rafa, koji je preskočio takmičenje u Majamiju zbog povrede, biti spreman.

Drugi teniser sveta se pripremao na svojoj rodnoj Majorci za seriju takmičenja na najsporijoj podlozi, a uu Monte Karlu će pokušati da osvoji 12. titulu.

"On je prvi favorit za osvajanje titula na šljaci, to je sasvim jasno. Gledao sam ga kako trenira, dobro je udarao, ima mnogo samopouzdanja i veruje da će imati dobru sezonu na šljaci", kaže Toni Nadal.

On je svestan da do trofeja neće doći lako pošto će konkurencija biti prilično jaka. U Monte Karlu, prvi nosilac je Novakk Đoković, a tamo će biti i Aleksander Zverev, Dominik Tim, Kei Nišikori, Stefanos Cicipas, Marin Čilić i Karen Hačanov. Rodžer Federer će na šljaci zaigrati tek na turniru u Madridu.

"Rafi neće biti lako, imaće sa druge strane veoma dobre igrače kao što su Đoković, Zverev, ali po ovome kako je trenirao, mislim da je glavni favorit. U svojoj akademiji stalno ponavljam studentima kako Rafu nikada nisu sprečile brojne nedaće sa povredama da stalno bude u vrhu od 2005. godine", dodao je Toni.

On tipuje na još jednog španskog tenisera da bi mogao biti prijatno iznenađenje, kada je reč o turnirima koji dolaze.

"Haume Munar može sve da iznenadi. Gledao sam ga kako je igrao u Majamiju protiv Kevina Andersona. On je u našu akademiju došao kao 290. na svetu, sada je 60. Veliki je takmičar i jedan od tih mlađih koji su napravili najveći napredak", zaključio je Toni Nadal.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar