Одржана сједница УО КК Партизан: Донете важне одлуке!

У четвртак је одржана седница Управног одбора КК Партизан, а како је наведено, донето је неколико важних одлука.  Дуг смањен, циљ повратак у Евролигу! Управни одбор КК Партизан одржао седницу. Дуг смањен за 2 милиона евра, подршка играчима и стручном штабу. Дугорочни циљ - играње у Евролиги.

Кошарка 12.04.2019 | 17:30
Одржана сједница УО КК Партизан: Донете важне одлуке!
Објављено је да је усвојен извештај спортског директора, као и план рада, односно задужења чланова Управног одбора у наредном периоду.

Спортски директор Никола Лончар поднео је извештај о досадашњем току сезоне, након чега је констатовано да су освајањем Купа „Радивој Кораћ“ и пласманом у полуфинале АБА ј.т.д. лиге, остварена два од три такмичарска циља у досадашњем току сезоне остварени. У односу на постављене циљеве, изостао је пласман у Топ 8, 7Даyс Еврокупа, који је црно-белима измакао у последњој секунди утакмице против Ритаса.

Сви чланови Управног одбора, дали су подршку раду спортског сектора и амбицији да се у предстојећој Суперлиги Србије, Партизан бори за трофеј.

На пољу финансија, клуб је до сада исплатио око 1 милион евра, чиме је уз велики број смањења потраживања од стране поверилаца, намирено готово 2 милиона евра које је КК Партизан дуговао.

Пред чланове Управног одбора и оперативни менаџмент клуба, постављен је задатак формирања финансијске конструкције за сезону 2019/20. Након завршетка такмичарске сезоне, спортски сектор ће Управном одбору представити потребе првог тима, чијим би се задовољењем тим учинио конкурентнијим у борби за освајање АБА ј.т.д. лиге, односно пласман у Евролигу.

Чланови Управног одбора су у складу са својим експертизама поделили задужења са циљем да клуб у наредном периоду оснаже на свим пољима.

Кошаркашки клуб Партизан зацртао је краткорочни циљ - освајање првенства Србије, а дугорочни је - повратак у Евролигу.

То је један од закључака са данашње седнице Управног одбора клуба, која је трајала, наводи се на сајту, 120 минута.

"Наредни кораци клуба су рад на даљој стабилизацији, пуна подршка раду спортског сектора и предузимање свих неопходних корака за остварење главног циља, повратак Партизана у Евролигу", изјавио је након седнице УО, председник Партизана Остоја Мијаиловић.

Спортски директор, Никола Лончар, поднео је извештај о досадашњем току сезоне, након чега је констатовано да су освајањем Купа "Радивој Кораћ" и пласманом у полуфинале АБА лиге, "остварена два од три такмичарска циља у досадашњем току сезоне".

У односу на постављене циљеве, изостао је пласман у Топ 8 Еврокупа, који је црно-белима измакао у последњој секунди утакмице против Ритаса.

"Сви чланови Управног одбора, дали су подршку раду спортског сектора и амбицији да се у предстојећој Суперлиги Србије, Партизан бори за трофеј", наведено је у саопштењу и додаје да ће "после такмичарске сезоне, спортски сектор ће Управном одбору представити потребе првог тима, чијим би се задовољењем тим учинио конкурентнијим у борби за освајање АБА лиге, односно пласман у Евролигу".

На пољу финансија, клуб је до сада исплатио око милион евра, чиме је, уз велики број смањења потраживања од стране поверилаца, намирено готово 2 милиона евра које је КК Партизан дуговао, пише у саопштењу са седнице УО.

Према ранијем обраћању Остоје Мијаиловића, дуг је у децембру био 3 милиона евра. Ово би значило да је дуг сада смањен на милион евра.

Наредна седница УО КК Партизан НИС, биће одржана крајем јуна 2019. године.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар