Održana sjednica UO KK Partizan: Donete važne odluke!

U četvrtak je održana sednica Upravnog odbora KK Partizan, a kako je navedeno, doneto je nekoliko važnih odluka.  Dug smanjen, cilj povratak u Evroligu! Upravni odbor KK Partizan održao sednicu. Dug smanjen za 2 miliona evra, podrška igračima i stručnom štabu. Dugoročni cilj - igranje u Evroligi.

Košarka 12.04.2019 | 17:30
Održana sjednica UO KK Partizan: Donete važne odluke!
Objavljeno je da je usvojen izveštaj sportskog direktora, kao i plan rada, odnosno zaduženja članova Upravnog odbora u narednom periodu.

Sportski direktor Nikola Lončar podneo je izveštaj o dosadašnjem toku sezone, nakon čega je konstatovano da su osvajanjem Kupa „Radivoj Korać“ i plasmanom u polufinale ABA j.t.d. lige, ostvarena dva od tri takmičarska cilja u dosadašnjem toku sezone ostvareni. U odnosu na postavljene ciljeve, izostao je plasman u Top 8, 7Days Evrokupa, koji je crno-belima izmakao u poslednjoj sekundi utakmice protiv Ritasa.

Svi članovi Upravnog odbora, dali su podršku radu sportskog sektora i ambiciji da se u predstojećoj Superligi Srbije, Partizan bori za trofej.

Na polju finansija, klub je do sada isplatio oko 1 milion evra, čime je uz veliki broj smanjenja potraživanja od strane poverilaca, namireno gotovo 2 miliona evra koje je KK Partizan dugovao.

Pred članove Upravnog odbora i operativni menadžment kluba, postavljen je zadatak formiranja finansijske konstrukcije za sezonu 2019/20. Nakon završetka takmičarske sezone, sportski sektor će Upravnom odboru predstaviti potrebe prvog tima, čijim bi se zadovoljenjem tim učinio konkurentnijim u borbi za osvajanje ABA j.t.d. lige, odnosno plasman u Evroligu.

Članovi Upravnog odbora su u skladu sa svojim ekspertizama podelili zaduženja sa ciljem da klub u narednom periodu osnaže na svim poljima.

Košarkaški klub Partizan zacrtao je kratkoročni cilj - osvajanje prvenstva Srbije, a dugoročni je - povratak u Evroligu.

To je jedan od zaključaka sa današnje sednice Upravnog odbora kluba, koja je trajala, navodi se na sajtu, 120 minuta.

"Naredni koraci kluba su rad na daljoj stabilizaciji, puna podrška radu sportskog sektora i preduzimanje svih neophodnih koraka za ostvarenje glavnog cilja, povratak Partizana u Evroligu", izjavio je nakon sednice UO, predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

Sportski direktor, Nikola Lončar, podneo je izveštaj o dosadašnjem toku sezone, nakon čega je konstatovano da su osvajanjem Kupa "Radivoj Korać" i plasmanom u polufinale ABA lige, "ostvarena dva od tri takmičarska cilja u dosadašnjem toku sezone".

U odnosu na postavljene ciljeve, izostao je plasman u Top 8 Evrokupa, koji je crno-belima izmakao u poslednjoj sekundi utakmice protiv Ritasa.

"Svi članovi Upravnog odbora, dali su podršku radu sportskog sektora i ambiciji da se u predstojećoj Superligi Srbije, Partizan bori za trofej", navedeno je u saopštenju i dodaje da će "posle takmičarske sezone, sportski sektor će Upravnom odboru predstaviti potrebe prvog tima, čijim bi se zadovoljenjem tim učinio konkurentnijim u borbi za osvajanje ABA lige, odnosno plasman u Evroligu".

Na polju finansija, klub je do sada isplatio oko milion evra, čime je, uz veliki broj smanjenja potraživanja od strane poverilaca, namireno gotovo 2 miliona evra koje je KK Partizan dugovao, piše u saopštenju sa sednice UO.

Prema ranijem obraćanju Ostoje Mijailovića, dug je u decembru bio 3 miliona evra. Ovo bi značilo da je dug sada smanjen na milion evra.

Naredna sednica UO KK Partizan NIS, biće održana krajem juna 2019. godine.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar