Давидовац: Неће бити као у прошлом финалу!

"Серија против Партизана нам даје самопоуздање".

Кошарка 12.04.2019 | 15:45
Давидовац: Неће бити као у прошлом финалу!
Звездин "универзалац", Дејан Давидовац (24 године, 203 центиметар) поново је на истом месту као и прошле године.

У пролеће 2018, он је као стартер почео финале АБА лиге против Будућности и саиграчима у првој утакмици доживео пораз, који је био увод у драматичну серију и тријумф Подгоричана 3:1.

Годину касније, он поново има значајну улогу. Сада је један од заменика Џоа Регленда на позицији плејмејкера и његова "прекоманда" на ту позицију донела је тренеру црвено-белих Милану Томићу почетак "мајсторице" против Партизана какав је и желео.

У четвртак, дан уочи првог меча против Будућности (петак, 19 часова, ТВ Арена спорт), Давидовац је рекао на конференцији за новинаре да финале неће изгледати као прошло.

’’Мислим да серија неће бити иста. Потребно је да будемо концентрисани током читаве утакмице, а жеље, воље и борбености нам неће недостајети. На првом месту нам је неопходна концентрација", нагласио је он на Малом Калемегдану.

"И дисциплина", додао је Томић. "И дисциплина", поновио је и Давидовац, уз осмех.

Упитан колики ће подстицај црвено-белима дати одлично одиграна мајсторица против "Партизана", Давидовац је рекао...

"Одиграли смо доста утакмица против Партизана на једну лопту. Мислим да смо последњу одиграли сјајно. Резултатски далује да је било лако, али није. Имали смо грешке и то је знак да можемо боље. Мислим да то пред ову утакмицу утиче на наше самопоуздање".

Најављујући серију за титулу и финале, Давидовац је похвално говорио о квалитетима Подгоричана.

"То је евролигашки тим. Имају изванредне појединце и ове сезоне су имали доста осцилација, успона, падова, повреда, али су дошли до АБА финала, што је вероватно и био њихов циљ. Имали смо пет, шест дана да се спремимо и дочекујемо их спремни, на нашем терену, пред нашим навијачима. За то смо се борили и уз њихову помоћ даћемо све од себе", додао је играч који је у полуфиналу против Партизана проводио по 18,6 минута на терену.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар