Davidovac: Neće biti kao u prošlom finalu!

"Serija protiv Partizana nam daje samopouzdanje".

Košarka 12.04.2019 | 15:45
Davidovac: Neće biti kao u prošlom finalu!
Zvezdin "univerzalac", Dejan Davidovac (24 godine, 203 centimetar) ponovo je na istom mestu kao i prošle godine.

U proleće 2018, on je kao starter počeo finale ABA lige protiv Budućnosti i saigračima u prvoj utakmici doživeo poraz, koji je bio uvod u dramatičnu seriju i trijumf Podgoričana 3:1.

Godinu kasnije, on ponovo ima značajnu ulogu. Sada je jedan od zamenika Džoa Reglenda na poziciji plejmejkera i njegova "prekomanda" na tu poziciju donela je treneru crveno-belih Milanu Tomiću početak "majstorice" protiv Partizana kakav je i želeo.

U četvrtak, dan uoči prvog meča protiv Budućnosti (petak, 19 časova, TV Arena sport), Davidovac je rekao na konferenciji za novinare da finale neće izgledati kao prošlo.

’’Mislim da serija neće biti ista. Potrebno je da budemo koncentrisani tokom čitave utakmice, a želje, volje i borbenosti nam neće nedostajeti. Na prvom mestu nam je neophodna koncentracija", naglasio je on na Malom Kalemegdanu.

"I disciplina", dodao je Tomić. "I disciplina", ponovio je i Davidovac, uz osmeh.

Upitan koliki će podsticaj crveno-belima dati odlično odigrana majstorica protiv "Partizana", Davidovac je rekao...

"Odigrali smo dosta utakmica protiv Partizana na jednu loptu. Mislim da smo poslednju odigrali sjajno. Rezultatski daluje da je bilo lako, ali nije. Imali smo greške i to je znak da možemo bolje. Mislim da to pred ovu utakmicu utiče na naše samopouzdanje".

Najavljujući seriju za titulu i finale, Davidovac je pohvalno govorio o kvalitetima Podgoričana.

"To je evroligaški tim. Imaju izvanredne pojedince i ove sezone su imali dosta oscilacija, uspona, padova, povreda, ali su došli do ABA finala, što je verovatno i bio njihov cilj. Imali smo pet, šest dana da se spremimo i dočekujemo ih spremni, na našem terenu, pred našim navijačima. Za to smo se borili i uz njihovu pomoć daćemo sve od sebe", dodao je igrač koji je u polufinalu protiv Partizana provodio po 18,6 minuta na terenu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar